Nu te zien: 'Immigration Nation' op Netflix

Nu te zien: 'Immigration Nation' op Netflix
3 augustus 2020 om 09:12

Vanaf vandaag is de Amerikaanse documentaireserie Immigration Nation (2020) wereldwijd te zien op Netflix. De serie gaat over het Amerikaanse immigratiebeleid en ICE, en kon al voor zijn verschijnen op de nodige ophef rekenen.

ICE had liever een aantal scènes verwijderd gezien, bleek uit eerdere berichtgeving. Dat maakte alleen maar dat mensen nog nieuwsgieriger werden naar het eindproduct van de documentairemakers, en nu kan iedereen het zelf gaan bekijken. De trailer geeft een goed beeld van het heftige onderwerp:

Documentairemakers Christina Clusiau en Shaul Schwarz liepen drie jaar lang mee en schoten ruim duizend uur film van de Immigration and Customs Enforcement, en krijgen behoorlijk wat achter de schermen te zien. De agenten praten tussen de arrestaties door met de camera over wat ze denken en voelen, ook wanneer we net gezien hebben dat hun praktijkwerk maar net op het randje van de legaliteit balanceert.

Een boeiende serie, volgens de eerste recensies die nu binnendruppelen. Het is af en toe ongemakkelijk of ronduit pijnlijk om naar te kijken, maar het is een essentiele documentaire om het Amerikaanse beleid goed te kunnen snappen.

Immigration Nation (2020)
7.3
Met uitgebreide toegang tot ICE-operaties en opnames van immigranten gaat deze docuserie diep in op de hedendaagse Amerikaanse immigratie.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Immigration Nation' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsImmigration Nation (2020)

Lees ook: Acteur Wilford Brimley op 85-jarige leeftijd overleden

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten