Villeneuve probeert 'Dune' in quarantaine af te maken

Villeneuve probeert 'Dune' in quarantaine af te maken
3 augustus 2020 om 10:02

De bioscooprelease van Denis Villeneuves Dune (2020) staat nog steeds op de agenda voor dit najaar, maar het is nog wel even een eindsprintje naar de finish, vertelde de regisseur in een interview voor het Shanghai International Film Festival.

De pandemie heeft het montageschema weggevaagd, zei Villeneuve. De productie van de film was grotendeels afgerond voordat de wereldwijde maatregelen om het coronavirus in te dammen ingingen, maar er moeten nog een aantal scènes opnieuw worden opgenomen. En dat ging natuurlijk even niet.

Ik was van plan om later terug te gaan naar de locaties en nog wat dingen te filmen, die ik in de film een beetje aan wilde passen. Daar had ik nog tijd voor nodig, en ik had geen rekening gehouden met een pandemie. De invloed daarvan heeft het schema overhoop gegooid. We mochten terug om te gaan filmen, maar het betekende ook dat ik de montage van de film zelf op afstand moest doen.

Dune (2020)
Bewerking van Frank Herberts sciencefictionroman. 'Dune' vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

Villeneuve zat in Montreal, en zijn team in Los Angeles. Niet optimaal natuurlijk, maar ze doen het er wel mee. Het is een uitdaging, zei de regissuer in het interview.

Het is een grote les. Ik realiseer me dat editen lijkt op muziek maken: als je dat goed samen wil doen, moet je in dezelfde ruimte zijn. De menselijke interactie, de spontaniteit, de energie in de ruimte, dat speelt allemaal mee. Ik zou graag in dezelfde studio zitten als mijn redacteur.

Je kunt het gehele interview met de regisseur voor het Shanghai International Film Festival hier terugkijken.

Dune is naar verwachting vanaf november 2020 in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Poster 'Dune' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities FilmsDune (2020)

Lees ook: Nu te zien: 'Immigration Nation' op Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten