Jennifer Lawrence reageert op ophef na interview: 'Ik had het op een andere manier moeten zeggen'

Jennifer Lawrence reageert op ophef na interview: 'Ik had het op een andere manier moeten zeggen'

Jennifer Lawrence komt terug op een uitspraak die ze onlangs deed in een video-interview met Viola Davis. Het intervies was onderdeel van de 'Actors on Actors'-serie van Variety. In het gesprek zei ze iets over het feit dat er vrijwel geen vrouwen hoofdrollen hebben in actiefilms, maar dat kwam er niet helemaal goed uit.

De uitspraak van Lawrence valt op verschillende manier te interpreteren, en schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat:

Ik herinner me dat toen ik Hunger Games deed, niemand ooit een vrouw in de hoofdrol van een actiefilm had gezet, omdat het niet zou werken. Dat werd ons verteld. Meisjes en jongens kunnen zich allebei identificeren met een mannelijke hoofdrol, maar jongens kunnen zich niet identificeren met een vrouwelijke hoofdrol.

Jennifer Lawrence

Die woorden klinken een beetje alsof Lawrence de allereerste actrice was die ooit de hoofdrol had in een actiefilm. Dat is natuurlijk niet zo, en de Hunger Games-actrice betreurd het misverstand en noemt het een blunder.

Dat is zeker niet wat ik bedoelde te zeggen. Ik weet dat ik niet de enige vrouw ben die ooit de hoofdrol had in een actiefilm. Ik wilde vooral benadrukken dat het goed voelt dat er meer vrouwen in dit soort rollen worden gecast nu. Maar het was mijn fout, een blunder, het kwam er gewoon verkeerd uit. Het gesprek aangaan met een legende als Viola Davis maakte me zenuwachtig.

Jennifer Lawrence

The Woman King

De rest van het gesprek tussen Davis en Lawrence verliep zonder onhandige uitspraken. De twee hadden het onder andere over The Woman King (2022), de film waarin Davis de hoofdrol in speelt en die nu in Nederland in de bioscoop draait. Ook die film heeft dus een vrouwelijke hoofdrol, en daarnaast een uitgebreide cast van getalenteerde zwarte vrouwen. Dat laatste komt niet vaak voor bij blockbusters, benoemde Davis, dus het is fantastisch dat deze film het wel zo ver heeft geschopt.

Groot succes

De twee hebben het vervolgens over het succes van The Woman King en de hoge score die de film op Rotten Tomatoes heeft. Dat is namelijk maar liefst 94%, een behoorlijke prestatie. De film is wereldwijd al miljoenen keren bekeken. Lawrence: "Het maakt me elke keer zo gelukkig als er een film verschijnt die allerlei aannames doorbreekt en de spotlight richt op onderbelichte groepen."

Trump en orkanen

Nog even over die ophef: Lawrence benoemt later nog dat ze meestal niet ingaat op de verkeerde interpretatie van de pers. Zo werd ze ooit geciteerd toen ze zei dat Donal Trump verantwoordelijk was voor orkanen. Dat vond ze zo'n belachelijke situatie, daar heeft ze niet op gereageerd. Maar ze vindt representatie van vrouwen een belangrijk onderwerp, en daarom wilde ze dit toch graag verhelderen. Waarvan akte!

Beeld: Deposit Photos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws