Henry Cavill keert toch niet terug als Superman: nieuwe film gaat over jongere versie van het personage

Henry Cavill keert toch niet terug als Superman: nieuwe film gaat over jongere versie van het personage

Tamelijk onverwacht en schokkend nieuws voor fans van Superman en zijn laatste vertolker Henry Cavill: de acteur zal tóch niet opnieuw te zien zijn als het iconische personage. Het nieuws wordt door Cavill zelf gedeeld op Instagram en bevestigd door de studio.

Andere route

Cavill bevestigde zijn terugkeer als Superman afgelopen oktober, en het had er alle schijn van zijn nieuwe vertolking van het personage ook een van de redenen was dat de acteur niet meer te zien zal zijn in het vierde seizoen van The Witcher (2019– ). In een bericht op Instagram stelt Cavill nu dat hij in oktober inderdaad werd gevraagd om het nieuws van zijn terugkeer wereldkundig te maken, maar dat de studio toch heeft besloten om een andere route in te slaan:

Het bericht maakt duidelijk dat het niet Cavills eigen keuze is om op te stappen. "James and Peter have a universe to build", zegt de acteur, en daarmee doelt hij op de Guardians of the Galaxy-regisseur en diens creatieve partner, die afgelopen najaar de creatieve leiding overnamen bij de film-en televisieafdeling van DC. Gunn bevestigt het nieuws over Cavill op Twitter:

Jongere versie

Doorslaggevend is dus dat de eerstvolgende Superman-film zal gaan over een jongere versie van het personage, waardoor Cavill niet langer in aanmerking komt. Hoewel het bericht van Cavill zelf leest als een afscheid, houdt Gunn de deur wel degelijk op een kier voor een toekomstige samenwerking:

Wonder Woman

Vorige week werd ook bekend dat DC niet verder gaat met Wonder Woman. Het leek er in eerste instantie op dat Gunn en Safran eveneens een grote rol speelden in het verhinderen van die plannen, maar zoals we later meldden ligt aan die annulering hoogstwaarschijnlijk een creatief meningsverschil tussen de studiobazen en de regisseur ten grondslag.

Beeld: Still 'Man of Steel' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsMan of Steel (2013)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws