Netflix-franchise 'Trollhunters' sluit af met een film van Guillermo del Toro

Netflix-franchise 'Trollhunters' sluit af met een film van Guillermo del Toro
8 augustus 2020 om 10:25

De animatiefranchise van Netflix en regisseur Guillermo del Toro, Trollhunters (2016–2018), zal groots afsluiten met een film. Trollhunters: Rise of the Titans verschijnt in 2021 op Netflix.

De Trollhunters-serie is inmiddels uitgegroeid tot een heuse franchise en won al prijzen zoals een Emmy en een Annie. Zo'n tien jaar geleden begon de serie als poging om de grenzen van 3D-computergeanimeerde beelden te testen. Del Toro legt uit dat het plan om af te sluiten met een film, er toen al lag:

We schetsten een grote trilogie met onderling verbonden mythologieën en personages waarvan we altijd al hoopten ze te mogen samenbrengen in een afsluitende 'all stars'-reünie. Gelukkig delen Dreamworks Animation en Netflix deze ambities met ons.

Trollhunters opende de reeks, waarna 3Below: Tales of Arcadia (2018–2019) de franchise voortzette. De derde serie in de trilogie, Wizards: Tales of Arcadia (2020), staat sinds gister ook op Netflix. De franchise speelt zich af in Arcadia, een magische stad waar gevechten tussen trollen, aliens en tovenaars regelmatig plaatsvinden. In de film Trollhunters: Rise of the Titans strijden de helden uit de drie series samen tegen de 'Arcane Order' om de macht op de magie die hen herenigt.

Del Toro produceert de afsluitende animatiefilm. Johane Matte, Francisco Ruiz Velasco en Andrew L. Schmidt resgisseren samen het Netflix-project. Daarnaast werkt Del Toro voor Netflix aan een animatieremake van Pinokkio. Beide films van de regisseur zullen in 2021 op de streamingdienst verschijnen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Trollhunters: Tales of Arcadia' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series Films Video on demand NetflixTrollhunters (2016–2018)

Lees ook: Nieuw op Netflix: Aanstekelijke dansfilm 'Work It'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten