Het verhaal achter de dood van Robin Williams in eerste trailer van documentaire 'Robin's Wish'

Het verhaal achter de dood van Robin Williams in eerste trailer van documentaire 'Robin's Wish'
8 augustus 2020 om 10:52

Robin's Wish geeft een uniek en emotioneel kijkje in de laatste dagen van één van 's werelds grootste entertainers, Robin Williams. De acteur pleegde in 2014 zelfmoord door zichzelf op te hangen in zijn huis in Californië. Hij werd 63 jaar.

Zijn vrouw Susan Schneider Williams en medische experts zijn ervan overtuigd dat Williams zichzelf van het leven beroofde door de speciale vorm van dementie waar hij aan leidde, zo legt ook de trailer van de documentaire uit:

Op journalistieke wijze onderzoekt de documentaire tot in detail hoe de ziekte het leven van de acteur en cabaretier beïnvloedde. Naast interviews met zijn vrouw Susan en zijn vrienden Shawn Levy, John R. Montgomery en David E. Kelley, zijn ook veel archiefbeelden opgegraven van Williams zelf. Susan legt onder andere uit dat dit verhaal niet over Williams gaat, maar over de ziekte in een bredere zin.

Wat ik en Robin hadden meegemaakt was ineens heel logisch nadat ik alles leerde van de medische experts; onze ervaring komt overeen met de wetenschap. En ik ontdekte dat het groter is dan mijzelf en Robin. Het gehele verhaal kwam tijdens het maken van deze film naar buiten en is de waarheid waar ik naar op zoek was.

De documentaire is geregisseerd door Tylow Norwood en is vanaf 1 september via een Video on Demand-release digitaal te bekijken.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Good Morning, Vietnam' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video's

Lees ook: Netflix-franchise 'Trollhunters' sluit af met een film van Guillermo del Toro

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten