Ben Affleck schrijft en regisseert film over 'Chinatown'

Ben Affleck schrijft en regisseert film over 'Chinatown'
8 augustus 2020 om 11:30

Ben Affleck duikt in de geschiedenis van Hollywood en gaat aan de slag met een film over Chinatown (1974). Hierin wordt een kijkje gegeven in hoe de klassieker tot stand kwam, inclusief de clash tussen regisseur Roman Polanski en actrice Faye Dunaway.

Affleck schrijft het script aan de hand van het boek The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood van Sam Wasson. Ook zal de Batman-acteur de film regisseren. Affleck zat al eerder op de regisseursstoel, zo ook voor Argo (2012), eveneens een film over een stukje Hollywoodgeschiedenis.

Zijn nieuwste film, The Way Back (2020), waarin Affleck de hoofdrol speelt als een herstellende alcoholist die terugkeert naar zijn middelbare school als coach van het basketbalteam, lukte het niet een grote winst te behalen doordat theaters dichtgingen vanwege het coronavirus. Uiteindelijk werd de film ook digitaal uitgebracht.

Chinatown word gezien als één van de beste films ooit gemaakt, met topacteerwerk van onder anderen Jack Nicholson. Het samenkomen van grote persoonlijkheden zorgde op de set voor confrontaties. Deze zullen zeker aan bod komen in de adaptatie van Affleck.

Bekijk hier de trailer van Chinatown:

Chinatown (1974)
8.2

Chinatown (1974)

mystery / misdaad • Roman Polanski
Met Jack Nicholson en Faye Dunaway
Los Angeles, jaren dertig. Privédetective J.J. Gittes wordt ingehuurd door femme fatale Faye Dunaway om haar vermiste dochter op te sporen en komt op het spoor van ingewikkelde machinaties rond onrechtmatig onttrokken land en kunstmatig gecreëerde droogte;
Beeld: Still 'Argo' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsChinatown (1974)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws