Gerard Butler vertelt hoe hij gewond raakte tijdens de opnames van nieuwe actiefilm 'Plane'

Gerard Butler vertelt hoe hij gewond raakte tijdens de opnames van nieuwe actiefilm 'Plane'

Tijdens de opnames van de nieuwe actiefilm Plane (2023) heeft acteur Gerard Butler zichzelf verwond. In een interview bij Late Night met Seth Meyers onthulde hij dat hij tijdens het filmen per ongeluk zijn ogen, neus en keel verbrandde met fosforzuur.

Van nature onhandig

De Schotse acteur grapt dat het niet uitmaakt wat hij doet, hij slaagt er altijd in zichzelf pijn te doen. Vervolgens beschrijft hij hoe hij zichzelf heeft verwond tijdens een scene waarin hij "iets probeerde te vinden dat mis was met het vliegtuig voordat we konden opstijgen voor deze scène," herinnerde hij zich. Hievoor moest hij zijn handen tussen twee wielen steken, en telkens als hij zijn handen tevoorschijn haalt, zitten ze onder het bloed en groene vloeistof. "Ik weet niet wat deze groene vloeistof is," vertelt Butler, en hij voegt eraan toe dat ze aan het filmen waren in Puerto Rico waar hij onder het zweet zat van de hitte.

Ik wrijf over mijn gezicht en plotseling zit het in mijn keel. Het zit in mijn mond. Het zit in mijn neus. Het zit in mijn ogen. Het brandt in mijn gezicht - en ik bedoel echt branden. Het blijkt dat dit in wezen fosforzuur is.

Gerard Butler

Terwijl de crew in paniek toekeek en overwoog water over de acteur heen te gooien grepen de echte ervaren piloten die aanwezig waren in, en riepen dat "water het alleen maar erger zou maken." De acteur is gelukkig volledig hersteld, al voegde hij eraan toe dat het nog uren lang brandde. "Maar het was geweldig voor de film," zei hij lachend.

Heroïsche piloot

In Plane komt piloot Ray Torrance in een storm terecht waarbij zijn vliegtuig zwaar beschadigd raakt. Hierdoor is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een Filipijns eiland, wat een oorlogsgebied blijkt te zijn. Ray moet alles op alles zetten om zichzelf en zijn passagiers te beschermen.

Plane is vanaf 2 februari te zien in de bioscoop

Plane (2023)
6.5
Piloot Ray Torrance (Gerard Butler) komt in een storm terecht waarbij zijn vliegtuig zwaar beschadigd raakt. Hierdoor is hij genoodzaakt om een spectaculaire noodlanding te maken op een Filipijns eiland.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video'sPlane (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws