Jared Leto kruipt in de huid van Andy Warhol

Jared Leto kruipt in de huid van Andy Warhol
10 augustus 2020 om 13:26

Jared Leto heeft zijn volgende rol klaarliggen. Op social media maakt hij bekend dat hij in de huid kruipt van de wereldberoemde kunstenaar Andy Warhol.

Naast het nieuws over de rol feliciteert Leto de inmiddels overleden kunstenaar voor zijn verjaardag. Verdere details geeft de acteur de fans niet. Het is nog onduidelijk of het om een biopic van de kunstenaar gaat of dat Leto in de huid kruipt van Warhol voor een kleinere rol. Wel is bekend dat er al vanaf 2016 gewerkt wordt aan een film over Warhol, waar in eerste instantie ook Leto aan verbonden was.

Kunstenaar en filmmaker Warhol was een belangrijke man voor de culturele wereld in de jaren '60. Zijn bekendste stukken zijn de Campbell's-soepblikken en 'The Marilyn Diptych', met Marilyn Monroe in verschillende kleuren. De kunstenaar werd onlangs nog vertolkt door Evan Peters in American Horror Story (2011– ).

Warhol had veel beroemde vrienden, waaronder David Bowie en Madonna. Het is afwachten of zij meespelen in de film of dat ze eventueel vertolkt worden.

Leto speelde eerder The Joker in Suicide Squad (2016) en een transgender vrouw in Dallas Buyers Club (2013), waar de acteur een Oscar voor won. Onlangs kwam Leto nog in het nieuws nadat hij door een retraite in de woestijn onwetend bleef over het coronavirus. Toen hij terugkwam was een groot deel van de wereld ineens in een lockdown.

Sinds zijn terugkeer vanuit de woestijn is Leto een stuk actiever op social media. Zo sprak hij zijn steun uit voor de Black Lives Matter-protesten en riep hij iedereen op goed afstand te houden van elkaar.

Voordat we Leto als de blonde Warhol zullen zien, schittert hij eerst als een vampier in Morbius (2020). De release hiervan staat gepland voor 18 maart 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Mr. Nobody' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Celebrities

Lees ook: John David Washington hield tijdens audities geheim wie zijn vader is

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten