Op weg naar de 95e Oscars: deze 10 films maken volgens experts de meeste kans op een Oscarnominatie

Op weg naar de 95e Oscars: deze 10 films maken volgens experts de meeste kans op een Oscarnominatie

Met nog slechts twee dagen te gaan voordat de Oscarnominaties van dit jaar bekendgemaakt worden, is het Oscarseizoen meer dan van start gegaan. Dinsdag zal de Oscargenomineerde acteur Riz Ahmed, bekend van Sound of Metal (2019), samen met Allison Williams uit M3GAN (2022) de nominaties bekendmaken. In de afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over welke films genomineerd zullen worden voor de categorie beste speelfilm van het jaar. De experts zijn eruit: deze 10 producties maken volgens hen de meeste kans op dat ene gouden beeldje voor beste film.

10 Women Talking

Women Talking (2022) draait vanaf 16 februari in de bioscoop

Women Talking (2022)
7.0
Een groep vrouwen woont in Bolivia in een religieuze gemeenschap. Hun kolonie wordt opgeschrikt wanneer de mannelijke sekse zich enkele keren aan de vrouwen vergrijpen.

9 The Whale

The Whale (2022) draait vanaf 16 februari in de bioscoop.

The Whale (2022)
7.8
Charlie (Brendan Fraser) is een Britse leraar met obesitas die in afzondering leeft die zichzelf langzaam maar zeker de dood in eet.

8 Im Westen nichts Neues

Im Westen nichts Neues (2022)
7.8
Kijk op Netflix • Het verhaal van Remarque volgt de tieners Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller, die vrijwillig in het Duitse leger gaan.

7 Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water (2022)
7.8
'Avatar: The Way of Water' speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.

6 Elvis

Elvis (2022)
7.3
Kijk op HBO Max • 'Elvis' verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

5 TAR

Tár (2022) draait vanaf 3 maart in de bioscoop.

Tár (2022)
7.5
TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest ooit.

4 Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick (2022)
8.3
Kijk op Pathé Thuis • Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine.

3 The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin (2022) is vanaf 26 januari in de bioscoop te zien

The Banshees of Inisherin (2022)
7.7
Padraic (Colin Farrell) is al jarenlang beste vrienden met Colm (Brendan Gleeson). Hun vriendschap komt echter in gevaar wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Padraic te praten.

2 The Fabelmans

The Fabelmans (2022) draait vanaf 2 februari in de bioscoop

The Fabelmans (2022)
7.6
Semi-autobiografische film over de jeugd van filmmaker Steven Spielberg. Persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog.

1 Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once (2022)
7.9
Kijk op Prime Video • Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen.

Wie er uiteindelijk met dé prijs van het jaar vandoor gaat, zullen we in maart weten wanneer de 95e Oscaruitreiking plaatsvindt. De uitreiking, voor de derde keer gepresenteerd door Jimmy Kimmel, zal live worden uitgezonden vanuit het Dolby theater in Hollywood. In Nederland kan de ceremonie in de nacht van 12 op 13 maart live bekeken worden via de zender FilmBox.

Beeld: Copyright 2022 Focus Features, LLC.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Televisie Bioscoop

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws