'The Last of Us'-makers leggen alles uit over opmerkelijke 'kus' in aflevering 2

'The Last of Us'-makers leggen alles uit over opmerkelijke 'kus' in aflevering 2

Neil Druckmann, de man achter de populaire Last of Us-games en die tevens de tweede aflevering van HBO Max-serie The Last of Us (2023‑ ) regisseerde, doet in een interview met Entertainment Weekly samen met seriemaker Craig Mazin een boekje open over een opvallend moment in de aflevering van afgelopen maandag.

Let op: dit artikel bevat spoilers over The Last of Us aflevering 2!

Een kus

Richting het einde van de tweede aflevering, nadat Joel (Pedro Pascal), Ellie (Bella Ramsey) en Tess (Anna Torv) twee gevaarlijke clickers in het museum hebben overleefd, loopt het drietal wederom gevaar op de plek waar ze de Fireflies zouden ontmoeten. Ook blijkt Tess gebeten te zijn, waardoor ze bereidt is zichzelf op te offeren om zo Joel en Ellie – en daarmee de mensheid – te redden. Al deze gebeurtenissen leiden tot een nogal opmerkelijke kus tussen Tess en een zombie, waardoor de schimmel via zijn mond bij haar binnendringt.

Kijk The Last of Us nu op HBO Max! 🍿

Afbeelding via HBO Max
Afbeelding via HBO Max

'Schimmels zijn niet gewelddadig'

Co-seriemaker Druckmann legt uit dat ze voor de kus hebben gekozen omdat de zombies "hoeven niet gewelddadig te worden". Zoals we in de serie zien, gedraagt de schimmel zich iets anders dan in de games en daar lijkt deze kus onderdeel van te zijn. Volgens Mazin zal de schimmel niet gewelddadig zijn als je je niet verzet.

We deden vroegtijdig onderzoek naar hoe schimmel er in werkelijkheid uitziet en we hadden een heel goed sjabloon voor hoe het er in de game uitzag. We wilden verder gaan en zeggen: 'Oké, wat zijn de verschillende vormen en functies?' Ik vond een afbeelding die een kunstenaar had gemaakt van iemand die was opgeslokt door schimmel en in zijn mond zaten paddenstoelen. We hadden het al over uitkomende ranken en we stelden deze filosofische vragen, 'Waarom zijn besmette mensen gewelddadig? Als het de bedoeling is om de schimmel te verspreiden, waarom moeten ze dan gewelddadig zijn?' We kwamen erachter dat ze dat niet doen. Ze zijn gewelddadig omdat we ons verzetten, maar wat als je dat niet doet? Hoe ziet het eruit als je gewoon stilstaat en hen dit laat doen?

Craig Mazin
The Last of Us (2023‑ )
9.3
Kijk op HBO Max • Joel en Ellie, een koppel dat verbonden is door de wreedheid van de wereld waarin ze leven, worden gedwongen wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars te doorstaan tijdens een trektocht door het post-pandemische Amerika.

Andere dood dan in de game

Ook benadrukt Druckmann dat deze 'kus des doods' een andere dood is voor Tess zoals we die kennen uit de game, waar ze wordt gedood door soldaten.

We hadden een lang gesprek over wat thematisch beter past bij deze aflevering, die "Infected" heet en gaat over de dreiging van buitenaf. We hebben de quarantainezone verlaten en dat leidde tot die andere versie waarin ze Joel en Ellie een opening geeft om te ontsnappen door een stel geïnfecteerden op te blazen. Omdat we zo wreed zijn tegen de personages waar we van houden, voelde het alsof ze weet dat ze er geweest is, en dan werkt de aansteker niet, en we brengen haar helemaal naar de rand van de horror voordat we haar eindelijk een uitweg geven.

Neil Druckmann

Elke maandag een nieuwe aflevering

De tweede aflevering van The Last of Us is nu te zien op HBO Max. Elke maandag om 03:00 uur 's ochtends verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering, met in totaal negen afleveringen.

Afbeelding via HBO Max
Afbeelding via HBO Max
Beeld: Still 'The Last of Us' via HBO Max
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series HBO MaxThe Last of Us (2023‑ )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws