'Rick and Morty'-bedenker ontslagen

'Rick and Morty'-bedenker ontslagen

Adult Swim heeft een moeilijke keuze gemaakt. Justin Roiland - stemacteur én medebedenker van Rick and Morty (2013‑ ) - is namelijk ontslagen vanwege een aantijging van huiselijk geweld.

Huiselijk geweld

Het televisienetwerk Adult Swim heeft alle banden verbroken met de acteur door een heftige aanklacht. In een verklaring vertelt het bedrijf achter de populaire animatieserie Rick and Morty dat de samenwerking is beëindigd.

De 42-jarige stemacteur heeft zich in 2020 mogelijk schuldig gemaakt aan huiselijk geweld. Roiland zou de vrouw met wie hij destijds samenwoonde lichamelijk letsel hebben toegebracht en haar meermaals hebben bedreigd. Hoewel de acteur zelf onschuldig zegt te zijn, is hij nog in afwachting van het proces.

Op zoek naar een vervanger

Volgens The Hollywood Reporter is het kanaal nu druk op zoek naar een vervanger voor Roiland. Dat is nog best een klus, want hij sprak de stemmen in van meerdere personages in de komedieserie. Zo sprak hij Rick én Morty in en was hij ook nog te horen als kleinere rollen. De andere bedenker (collega Dan Harmon) gaat wel gewoon door bij de ontwikkeling van Rick and Morty.

Beeld: Still 'Rick and Morty' via HBO Max
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series HBO MaxRick and Morty (2013‑ )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws