'Elvis'-regisseur reageert op ophef rondom stem van Austin Butler

'Elvis'-regisseur reageert op ophef rondom stem van Austin Butler

Social media ging los op het feit dat acteur Austin Butler nog exact hetzelfde klonk als Elvis Presley in zijn Golden Globes-speech. Hij is de stem nog steeds niet kwijtgeraakt en krijgt hier veel kritiek op. Elvis-regisseur Baz Luhrmann reageert op alle ophef.

Voor de extravagante biopic over The King kroop Butler in de huid van Elvis Presley (en wist daar zelfs een Oscarnominatie mee te scoren). De legendarische zanger staat natuurlijk bekend om zijn unieke stem en het is daarom extra knap hoe de acteur zingt en praat als Elvis. Die stem heeft hij nog steeds niet achter zich gelaten.

Ophef

In een gesprek met The Hollywood Reporter reageert Luhrmann op de ophef rondom de ster van zijn film. "Ik denk dat je moet begrijpen hoe diep de reis voor hem is geweest. Het is een rol van zijn leven waarvoor hij zijn leven heeft gegeven. Hij heeft het echt zó lang gegeven."

Fysieke veranderingen

"Stemmen van mensen veranderen", vervolgt Luhrmann. "Toen hij voor het eerst binnenkwam, had hij al een behoorlijk diepe stem." Ook vertelt de regisseur dat Butler voor een lange tijd Elvis moest zijn en dat het veel fysieke veranderingen met zich mee bracht.

Oefenen

Luhrmann vertelt ook over de productie van Elvis en hoe crewleden dachten dat Butler eigenlijk al uit het zuiden van de Verenigde Staten kwam. Dat terwijl de acteur uit Anaheim komt! "Hij was al obsessief aan het oefenen met het veranderen van de spieren in zijn mond. Dat deed hij om een geluid te produceren dat eigenlijk de stem van Elvis was", aldus de regisseur.

Elvis is momenteel te bekijken op HBO Max.

Beeld: Still 'Elvis' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsElvis (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws