Medebedenker 'Sesamstraat' overleden op 93-jarige leeftijd

Medebedenker 'Sesamstraat' overleden op 93-jarige leeftijd

Verdrietig nieuws: Lloyd Morrisett, de medebedenker van het iconische kinderprogramma Sesamstraat, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn organisatie Sesame Workshop bekendgemaakt.

Overlijden

Morrisett is de naam achter de Amerikaanse Sesame Street. Samen met goede vriendin Joan Ganz Cooney zette hij zijn eigen bedrijf op en een jaar later bedachten de twee het leerzame kinderprogramma. Zijn organisatie Sesame Workshop maakte zijn overlijden bekend in een bericht op sociale media. De doodsoorzaak is voor nu nog onbekend.

Nederland

In Nederland kennen we Sesamstraat als de bewerking van de populaire Amerikaanse Sesame Street. Ook hier is het kinderprogramma uitgegroeid tot waar icoon van televisie.

In Amerika verscheen Sesame Street voor het eerst op de buis in 1969. Een paar jaar later (in 1976) verscheen de Nederlandse versie op tv.

Sesamstraat
7.7
Sesamstraat is de Nederlandstalige bewerking van het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street. In het programma spelen vooral Muppets mee, naast een aantal echte mensen.
Beeld: 'Sesame Street' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities SeriesSesamstraat

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws