Exclusief: 'The Last of Us'-regisseur hint naar mogelijk '3 of 4 seizoenen'

Exclusief: 'The Last of Us'-regisseur hint naar mogelijk '3 of 4 seizoenen'

The Last of Us (2023– ) mag dan al verlengd zijn met een tweede seizoen, als het aan regisseur Peter Hoar ligt komt er daarna nog veel meer. In ons interview met de regisseur van aflevering 3 hint Hoar naar "3 of 4 seizoenen" van de HBO Max-serie met Pedro Pascal.

3 of 4 seizoenen

Als we Hoar vragen waarom hij en seriemaker Craig Mazin de focus leggen op Bill en zijn aangrijpende liefdesverhaal, vertelt de regisseur dat ze even afstappen van Joel omdat we nog zo lang hebben om zijn emotionele reis te ontdekken.

Kijk The Last of Us nu op HBO Max! 🍿

De serie gaat om hoe wij als mensheid kunnen overleven en wat ons drijft om door te gaan: liefde en hoop. Het verhaal van Bill en Frank is een unieke manier om dat te doen. Joels verhaal van liefde en hoop is waar de hele serie al om draait, dus het heeft geen zin om daar een hele aflevering over te maken. Hij is gebroken en heeft 3 of 4 seizoenen, wat het ook wordt, om dat te verwerken.

Regisseur Peter Hoar
The Last of Us (2023‑ )
8.9
Kijk op HBO Max • Joel en Ellie, een koppel dat verbonden is door de wreedheid van de wereld waarin ze leven, worden gedwongen wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars te doorstaan tijdens een trektocht door het post-pandemische Amerika.

'Meer seizoenen nodig om game 2 uit te werken'

Niet alleen Hoar heeft deze verwachting van The Last of Us, ook seriemaker Craig Mazin hoopt ten minste drie seizoenen te maken. Dat vertelt hij in een aflevering van podcast The Playlist. Terwijl het eerste seizoen vrijwel de hele eerste game behandelt, hebben de makers meer seizoenen nodig voor het complexe verhaal van game 2.

We behandelen in dit eerste seizoen zo'n beetje de eerste game. Het overige materiaal is nogal wat meer betrokken en vrij uitgebreid in vergelijking met de eerste game. Er is echt geen manier om het verhaal van de tweede game in één seizoen te vertellen. En als je kijkt naar hoe we The Last of Us in dit seizoen hebben bewerkt, zie je al waar het niet alleen om het verhaal gaat, maar soms ook om die andere verhalen die we willen vertellen. We willen echt de vrijheid om het goed te doen.

Craig Mazin

Elke maandag een nieuwe aflevering

Of The Last of Us daadwerkelijk 3 of 4 seizoenen krijgt, hangt uiteindelijk af van HBO Max. Mazin wist tot vorige week ook niet 100% zeker of seizoen 2 zou gebeuren, dat wordt nog altijd bepaald door de grote streamingbazen. Gelukkig gaat de serie met Pedro Pascal dus nog even door. Komende maandag om 03:00 uur 's ochtends verschijnt aflevering 4. De seizoensfinale is vanaf 13 maart te zien.

Afbeelding via HBO Max
Afbeelding via HBO Max
Beeld: Still 'The Last of Us' via HBO Max

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand HBO Max ExclusiefThe Last of Us (2023– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws