De 5 beste niet-Engelstalige series op Netflix van januari

De 5 beste niet-Engelstalige series op Netflix van januari

Het einde van de maand is aangebroken en dat is een mooi moment voor ons om terug te blikken op de afgelopen maand en de nieuwe films en series die Netflix ons bracht. Naast weer vele Originals, vallen vooral de meeslepende niet-Engelstalige series op deze maand. Onderstaande 5 series uit landen als Oostenrijk, Denemarken en natuurlijk Spanje zijn sinds deze maand te zien op Netflix.

Handige Netflix-pagina's:

1 Totenfrau

Totenfrau (2022‑ )
6.8
Kijk op Netflix • Een vrouw zoekt wraak op de moordenaar van haar man en legt daarbij de diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap bloot.

Blum is in deze Oostenrijkse serie de eigenares van een begrafenisonderneming in een bekend skioord en de liefhebbende moeder van twee jonge kinderen. Na de toevallige dood van haar man is ze geschokt tot in het diepst van haar bestaan. Al snel realiseert Blum zich dat haar man is vermoord omdat hij bezig was verschrikkelijke geheimen aan het licht te brengen. Ze gaat op zoek naar wraak, maar tijdens haar achtervolging verandert ze van roofdier in prooi…

2 Copenhagen Cowboy

Copenhagen Cowboy (2022‑2023)
6.8
Kijk op Netflix • Een jonge heldin, Miu (Angela Bundalovic), begeeft zich door de criminele onderwereld van Kopenhagen.

In de Deense serie volgen we de jonge heldin Miu. Na een leven van onderdanigheid en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld van Kopenhagen. Op zoek naar gerechtigheid en wraak, ontmoet ze haar aartsvijand, Rakel, als ze beginnen aan een reis door de natuur en het bovennatuurlijke. Het verleden verandert en bepaalt uiteindelijk hun toekomst, als de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn, maar met velen.

3 Todo Dia a Mesma Noite

Todo Dia a Mesma Noite (2023)
7.7
Kijk op Netflix • Geïnspireerd op het ware verhaal van de brand in de nachtclub Kiss, die in 2013 het leven kostte aan 242 jongeren in Santa Maria, Rio Grande do Sul.

Het aangrijpende verhaal over een verwoestende brand die het leven kostte aan 242 jongeren. Hoewel de serie is gebaseerd op de tragische waargebeurde avond in 2013, benadrukt Netflix dat de serie fictief is. Het is dus geen één-op-één verfilming van de ware brand. Naast de dodelijke brand komen ook het politieonderzoek naar de omstandigheden die tot de brand leidden voorbij, tot het begin van de onvermoeibare strijd voor gerechtigheid die de families van de slachtoffers voeren en die 10 jaar later nog steeds voortduurt.

4 Les Combattantes

Les Combattantes (2022)
7.5
Kijk op Netflix • Frankrijk, 1914. Het Duitse leger rukt op en mannen vertrekken naar het front. Vier vrouwen kampen bij hen thuis met de desastreuze gevolgen van de oorlog.

Het is 1914 en het Duitse leger rukt steeds verder op in Frankrijk. Als de mannen naar het front worden gestuurd, blijven vier vrouwen achter die worstelen met de minder bekende, maar rampzalige, gevolgen van de oorlog. Zo volgen we Marguerite, een mysterieuze prostituee in Parijs; Caroline, een vrouw die aan het hoofd staat van een fabriek; Agnes, moeder-overste van een klooster; en de feministische verpleegster Suzanne.

5 La chica de nieve

La chica de nieve (2023)
6.8
Kijk op Netflix • Als een klein meisje verdwijnt tijdens een parade in Málaga, is een jonge krantenjournalist vastberaden om Amaya's ouders te helpen haar te vinden.

De Spaanse thrillerserie speelt zich af in Malaga in 2010 tijdens de Drie Wijzen-parade. Wat een magisch moment had moeten zijn, loopt al snel uit tot een nachtmerrie voor de familie Martín wanneer hun dochter Amaya plots verdwijnt in de menigte. De beginnende journaliste Miren begint een onderzoek waar ook inspecteur Millán mee bezig is. Ze zullen niet stoppen tot het meisje is gevonden. Waar is Amaya Martín?

Staat hier niets voor je tussen? Bekijk dan ook eens ons complete overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst via onze pagina Nieuw op Netflix. Of kijk welke titels de komende weken verschijnen via Binnenkort op Netflix.

Beeld: Still 'Totenfrau' via Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws