'The Last of Us'-regisseur: 'Neil Druckmann was bang dat aflevering 3 de fanbase zou verdelen' (exclusief)

'The Last of Us'-regisseur: 'Neil Druckmann was bang dat aflevering 3 de fanbase zou verdelen' (exclusief)

Hoewel de meeste kijkers enthousiast zijn over de eerste paar afleveringen van The Last of Us (2023– ), zijn er altijd die hard-fans van de originele game die kritiek zullen hebben. Daar heeft ook game-maker Neil Druckmann rekening mee gehouden, die tevens meewerkt aan de serie. In ons interview met Peter Hoar verklapt de regisseur van aflevering 3 dat Druckmann zich vooral zorgen maakte over deze aflevering.

Ons hele interview met Peter Hoar, dat spoilers bevat over aflevering 3, lees je hier.

Bang voor de reactie op aflevering 3

Degene die de nieuwe aflevering al hebben gezien, zullen merken dat deze zich onderscheidt van de vorige afleveringen door in te zoomen op één bepaald personage. Hoewel dit verhaal ook in de game verborgen zat, is de focus hierop vernieuwend. Wij vroegen Hoar of hij bang is voor de reacties op deze bijzonder emotionele aflevering. De regisseur maakt zich zelf niet zoveel zorgen.

Vroeger was ik bezorgd. Iedereen heeft recht op een mening, maar ik heb niet de neiging om veel van die meningen te lezen. Maar wie weet? Het zou verkeerd zijn om de fans nu al te beoordelen. Neil Druckmann was de eerste persoon die zei: 'Aflevering 3 is een goede, maar ik ben bang dat het de fanbase zal verdelen'. En ik dacht: 'misschien hoefden we dat niet te zeggen, want misschien verrast de fanbase ons. Misschien begrijpen ze nu waarom het een tv-show is. Dat was altijd een ding: 'Waarom maken we hier een serie van?' Want als je gewoon de game in alle opzichten nabootst, is het gewoon de game. Maar zonder interactiviteit. Wat wij willen, is iets waar je emotioneel interactie mee kunt hebben. […] En dit is allemaal aan Craig te danken, hij zei 'Ik ga momenten in het spel vinden waarop ik het verhaal kan uitbreiden'. En dit was er één van.

Vooralsnog vooral positieve reacties

Druckmann is inmiddels wel wat gewend, want de maker kreeg ook veel te verduren voor het feit dat Ellie lesbisch is, er een transgender personage voorbijkomt in game 2 (Lev) en zouden sommigen het niet eens zijn met het gespierde uiterlijk van Abby. Desondanks zijn The Last of Us en The Last of Us 2 nog steeds twee van de beste games ooit. De serie, die momenteel lovende kritieken ontvangt, moet dit ook wel kunnen weerstaan.

The Last of Us (2023‑ )
8.9
Kijk op HBO Max • Joel en Ellie, een koppel dat verbonden is door de wreedheid van de wereld waarin ze leven, worden gedwongen wrede omstandigheden en meedogenloze moordenaars te doorstaan tijdens een trektocht door het post-pandemische Amerika.
Beeld: Still 'The Last of Us' via TMDb

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand HBO Max Interview ExclusiefThe Last of Us (2023– )

Meer HBO Max

Meer HBO Max

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws