Genoten van 'Les Combattantes'? Bekijk dan ook deze 5 oorlogsseries op Netflix

Genoten van 'Les Combattantes'? Bekijk dan ook deze 5 oorlogsseries op Netflix

Heb jij ook zo genoten van de populaire Franse miniserie Les Combattantes (2022) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 net zo meeslepende oorlogsseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Les Combattantes.

Handige Netflix-pagina's:

5 La Révolution

La Révolution (2020)
6.6
Kijk op Netflix • In een fictieve geschiedenis van de Franse Revolutie ontdekt de latere uitvinder van de guillotine een ziekte die de adel ertoe aanzet om gewone burgers te vermoorden.

1787, Frankrijk. Terwijl hij een reeks mysterieuze moorden onderzoekt, ontdekt Joseph Guillotin, de toekomstige uitvinder van de wereldberoemde Guillotine, een onbekend virus: het Blauwe Bloed. De ziekte verspreidt zich snel onder de Franse aristocratie, drijft hen ertoe gewone mensen te vermoorden en leidt al snel tot een opstand… Wat als de Franse Revolutie niet is verlopen zoals ons is verteld?

4 Traitors

Traitors (2019)
6.6
Kijk op Netflix • Aan het einde van WO II besluit een Engelse vrouw een raadselachtige Amerikaanse spion te helpen met het uitroeien van het Russische infiltratie binnen de Britse regering.

De Tweede Wereldoorlog mag dan wel voorbij zijn, maar een onzichtbare oorlog gaat nu van start. De Britse vrouw Feef Symonds (Emma Appleton) besluit een Amerikaanse spion te helpen en voor de Amerikanen Russische mollen te vinden. Deze zijn volgens de Amerikaan in de Britse regering geïnfiltreerd. Feef komt er al snel achter dat ze niemand kan vertrouwen.

3 Rebellion

Rebellion (2016)
7.1
Kijk op Netflix • In 'Rebellion' moeten 3 vrouwen en hun gezinnen tijdens de Eerste Wereldoorlog partij kiezen tijdens de bloedige Paasopstand tegen de Britse heerschappij.

Een groep jonge mannen en vrouwen in Dublin wordt in 1916 tijdens de paasopstand verwikkeld in een onafhankelijkheidsstrijd. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog komt het Ierse nationalisme naar voren. De spannende gebeurtenissen in de serie krijgen we te zien door de ogen van een groep vrienden uit Dublin, Belfast en Londen, terwijl ze een belangrijke rol spelen in het verhaal over de Ierse onafhankelijkheid.

2 Charité

Charité at War (2017‑2021)
7.8
Kijk op Netflix • In 1943 worstelt het personeel van het Charité-ziekenhuis in Berlijn met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en het eugenetische beleid van de nazi’s.

De serie beschrijft de prestaties van verschillende beroemde Duitse artsen en wetenschappers in het prestigieuze Charité-ziekenhuis in Berlijn tijdens zijn geschiedenis, waaronder de eugenetische praktijken tijdens WOII.

1 Le bazar de la charité

Le bazar de la charité (2019)
7.6
Kijk op Netflix • Parijs, 4 mei 1897. Een verwoestende brand vernietigt in een paar minuten de Bazaar of Charity, het gebouw met een populair liefdadigheidsevenement, waarbij meer dan 120 mensen omkomen;

In deze serie van dezelfde makers en voor een groot deel dezelfde cast als Les Combattantes, worden de levens van drie vrouwen overhoop gegooid door verraad, bedrog en romantische verwarring na een verwoestende brand in 1897 in Parijs. De serie is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en bestaat uit één seizoen.

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Les Combattantes' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsLes Combattantes (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws