'Drive to Survive'-makers hebben topgolfers in het vizier in nieuwe Netflix-documentaireserie

'Drive to Survive'-makers hebben topgolfers in het vizier in nieuwe Netflix-documentaireserie

Na het enorm in populariteit gegroeide Formula 1: Drive to Survive (2019– ) en de recente tennisdocumentaire Break Point (2023– ) komt Netflix deze maand weer met een nieuwe sportdocumentaireserie. Full Swing (2023– ) volgt de beste professionele golfers ter wereld. De trailer is nu te zien.

Van tennisbal naar golfbal

Netflix heeft goed door dat veel kijkers documentaireseries over topsporters kunnen waarderen. Twee gerenomeerde producenten die ook meewerkten aan de hit Drive to Survive, waarvan komende maand het vijfde seizoen verschijnt, gingen voor de streamingdienst aan de slag met vergelijkbare series over de tennis-en nu ook golfsport. Full Swing biedt een veelomvattende blik achter de schermen van het voorbije golfseizoen, en laat zien hoe de beste golfers ter wereld de belangrijkste toernooien aandoen en constant onder druk staan om hun niveau te behouden.

De makers van Full Swing proberen met hun serie nieuwe interesse in de golfsport op te wekken, maar voor de volgers en liefhebbers komen er ook belangrijke ontwikkelingen in de golfwereld voorbij. Zo moesten een aantal spelers vorig jaar overwegen of ze wilden blijven deelnemen aan de wedstrijden van de toonaangevende PGA Tour, of dat ze zich wilden aansluiten bij de alternatieve LIV League, een serie kampioenschappen die wordt gefinancieerd vanuit Saoudi-Arabië.

Still 'Full Swing' via Netflix
Still 'Full Swing' via Netflix

Teleurstelling

Het succes van Drive to Survive blijkt nog niet te garanderen dat liefhebbers de nieuwe sportseries ook de moeite waard vinden. Onlangs schreven we nog dat verschillende kijkers Break Point wat geforceerd vonden, en van mening waren dat de serie niet het niveau had van zijn Formule 1-voorganger.

Kleiner publiek

De vraag is nu natuurlijk wat Full Swing gaat doen op Netflix, zeker omdat de golfsport niet zo'n breed publiek trekt als Formule 1 en tennis. De serie is vanaf 15 februari te zien op het streamingplatform. Van Break Point verschijnen in juni de resterende afleveringen van seizoen 1, en zogezegd kun je deze maand ook nog genieten van een nieuw Drive to Survive-seizoen. Die release staat gepland voor 24 februari.

Beeld: Still 'Full Swing' via Netflix
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sFull Swing (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws