Armie Hammer reageert na twee jaar op ingrijpende beschuldigingen van seksueel misbruik

Armie Hammer reageert na twee jaar op ingrijpende beschuldigingen van seksueel misbruik

Twee jaar geleden kwam de acteercarrière van Armie Hammer vrij abrupt tot een einde nadat hij door verschillende vrouwen was beschuldigd van seksueel misbruik. In een recent interview vertelt Hammer zijn kant van het verhaal.

Eerverlies

Hammer werd in 2021 door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een concrete aantijging van verkrachting leidde bovendien tot een onderzoek van de politie van Los Angeles. De acteur werd op sociale media gecanceld nadat verschillende vrouwen beweerden dat hij verregaande seksuele fantasieën met hen gedeeld had, die soms doorsloegen in de richting van kannibalisme.

Hammer werd ontslagen als castlid van de romantische komedie Shotgun Wedding (2023) (nu te zien met Josh Duhamel) en Disney probeerde hem koortsachtig te ontwijken in hun promotie van het (reeds opgenomen) Death on the Nile (2022). Twee jaar na het oneervolle einde van zijn carrière (aangenomen dat Hammer niet meer voor een tweede kans in aanmerking zal komen) heeft de acteur voor het eerst publiekelijk zijn kant van het verhaal verteld.

Still 'Rebecca' via Netflix/Kerry Brown
Still 'Rebecca' via Netflix/Kerry Brown

Traumatische ervaring

In gesprek met de digitale nieuwsbrief Air Mail ontkent Hammer de criminele beschuldigingen die hem in 2021 ten deel vielen (het gaat dan dus in het bijzonder om de aantijging van verkrachting), maar geeft hij wel toe dat hij sommige ex-partners verbaal misbruikt heeft. Hammer vertelt dat hij als dertienjarige zelf seksueel misbruikt is door een dominee, en stelt dat die traumatische ervaring zijn fascinatie voor BDSM heeft aangewakkerd:

Deze ervaring introduceerde seksualiteit in mijn leven op een manier die mij machteloos liet… Dat leidde er later toe dat ik de seksuele controle juíst in handen wilde hebben.

Armie Hammer

Nasleep

Hammer zegt dat hij na de mediastorm rond zijn persoon overwoog om zelfmoord te plegen, maar er inmiddels in slaagde af te kicken van een drugsverslaving en zijn leven naar omstandigheden weer op de rit heeft. Hij hekelt het feit dat er vandaag de dag naar zijn idee geen ruimte meer is voor eerherstel als iemand eenmaal is gecanceld omwille van zijn uitingen en vermeende daden. Hammer is nooit wettelijk veroordeeld voor seksueel misbruik. Het politieonderzoek naar verkrachting werd eind 2021 na negen maanden afgerond.

Beeld: Still 'Call Me by Your Name' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws