Netflix kondigt nieuwe Zweedse thriller aan van 'Red Dot'-makers

Netflix kondigt nieuwe Zweedse thriller aan van 'Red Dot'-makers

Goed nieuws voor fans van Scandinavische films en series: Netflix kondigt vandaag een gloednieuwe thriller aan uit Zweden: The Conference. De film wordt geproduceerd door SF Studios, hetzelfde productiebedrijf dat eerder Snabba Cash (2021– ) en Red Dot (2021) uitbracht op Netflix.

Komische slasher

De aankomende Netflix-film draait om een conferentie voor teambuilding die wordt bijgewoond door gemeentewerkers en die uitloopt op een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen en de werkomgeving teisteren. Tegelijkertijd begint een mysterieuze figuur de deelnemers een voor een te stalken en te vermoorden…

Afbeelding via Netflix / Robert Eldrim
Afbeelding via Netflix / Robert Eldrim

Boekverfilming

The Conference is een verfilming van de gelijknamige roman van Mats Strandberg, volgens Netflix "een van de meest succesvolle Scandinavische horrorauteurs". De thriller wordt geregisseerd door Patrik Eklund, die eerder Flimmer (2012) en Infektionen (2018) maakte. De cast bestaat uit Sleepy Hollow-actrice Katia Winter, Den osannolika mördaren-ster Eva Melander en The Restaurant-acteur Adam Lundgren.

Het was fantastisch om als uitvoerend producent te dienen voor The Conference De sfeer in onze vergaderingen was veel beter dan die van de personages in de film. Thomas Moldestad en Patrik Eklund hebben ongelooflijk werk geleverd door niet alleen het bloed en de spanning vast te leggen, maar ook de humor en de alledaagse onhandigheid die alleen op een Zweedse conferentie kan plaatsvinden.

Mats Strandberg
The Conference
Kijk op Netflix • Een komische slasherfilm over een teambuildingconferentie die wordt bijgewoond door gemeentewerkers, maar die uitloopt op een nachtmerrie wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen en de werkomgeving teisteren.

Nog geen releasedatum bekend

In de berichtgeving vanuit Netflix is het onduidelijk of de opnames al klaar zijn. Mochten deze al zijn afgerond, dan zou de Zweedse thriller zo maar eens snel op de streamingdienst kunnen verschijnen. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet The Conference in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Beeld: Still 'The Conference' via Netflix / Robert Eldrim
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Conference

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws