Hitserie 'The Blacklist' stopt na 10 seizoenen

Hitserie 'The Blacklist' stopt na 10 seizoenen

Slecht nieuws voor fans van The Blacklist (2013– ). De hitserie stopt na tien seizoenen. De zender NBC bevestigt dat nieuws op sociale media.

In een korte teaser voor seizoen 10 neemt NBC afscheid van 'Amerika's favoriete crimineel'. Na tien jaar zegt de zender gedag tegen The Blacklist en dus vooral tegen acteur James Spader die al die seizoenen in de huid kroop van meestercrimineel Raymond Reddington.

Dankbaar

"Na 10 jaar, honderden Blacklist-cases en meer dan 200 geproduceerde afleveringen, zijn we vereerd om tot ons eind te komen", zegt showrunner John Eisendrath over het allerlaatste seizoen. Ook bedankt hij alle fans voor het kijken die tien jaar: "We zijn dankbaar voor onze toegewijde fanbase die meekwam op deze prachtige reis en we zijn verheugd om dit laatste seizoen met hen te delen."

Groot succes

Tien seizoenen lang wist The Blacklist zijn plek te behouden in het geweld van films en series. Qua kijkcijfers behaalde de hitserie record na record en was het een regelrechte hit voor de zender. Zo scoorde The Blacklist per aflevering zo'n 22 miljoen kijkers in Amerika. Ook buiten de Verenigde Staten was de serie enorm populair.

Famke Janssen

The Blacklist was in het verleden ook de plek voor actrices van Nederlandse bodem. Zo speelden Famke Janssen en Lotte Verbeek een bijrol in de populaire hitserie. Janssen kreeg later zelfs nog een eigen spin-off, maar The Blacklist: Redemption (2017) werd na slechts één seizoen al gecanceld.

In de Verenigde Staten zal het laatste seizoen vanaf 26 februari worden uitgezonden. In Nederland is The Blacklist is nu te zien op Netflix.

Beeld: 'The Blacklist' via TMDB
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Blacklist (2013– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws