Harrison Ford deelt het geheim van jongere versie in 'Indiana Jones and The Dial of Destiny'

Harrison Ford deelt het geheim van jongere versie in 'Indiana Jones and The Dial of Destiny'

Harrison Ford stopt als Indiana Jones. Gelukkig niet voor nog een laatste deel in de franchise! In Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) keert de 80-jarige acteur voor een laatste keer terug. Ook als zijn jongere zelf!

Het gebeurt regelmatig dat acteurs even opgefrist moeten worden voor een rol. Digitale verjonging kan daarbij enorm belangrijk zijn. Kijk maar eens naar maffia-helden Robert de Niro of Al Pacino in The Irishman (2019), die allebei opgepoetst werden tijdens de montage.

Digital de-aging

Hetzelfde gebeurde voor Harrison Ford in het vijfde deel in de Indiana Jones-reeks. De acteur is natuurlijk de jongste niet meer, maar dat moest wel nog eens terugkomen in The Dial of Destiny. In de film is het zogenoemde 'digital de-aging' toegepast om Ford een stuk jonger te laten lijken in flashback-scènes. Die zijn ook al te zien in de trailer.

Echte gezicht

In The Late Show with Stephen Colbert vertelt de acteur over dit hele proces. "Dat is mijn echte gezicht. Op die leeftijd", zegt Ford daarover. "Ze hebben een kunstmatige-intelligentieprogramma. (…) Maar dat is mijn echte gezicht. Ik zet kleine puntjes op mijn gezicht en ik zeg de woorden en ze maken het. Het is fantastisch."

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
In 1969 leidt de Amerikaanse archeoloog en avonturier Indiana Jones zijn leven tegen de achtergrond van de ruimtewedloop.

We moeten nog even geduld hebben voordat we Fords laatste keer als Indy kunnen zijn. Indiana Jones and The Dial of Destiny is vanaf 28 juli in de bioscoop.

Beeld: 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' via TMDB
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopIndiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws