BAFTA Awards: '1917' domineert met 7 prijzen

BAFTA Awards: '1917' domineert met 7 prijzen
3 februari 2020 om 09:23

Het Eerste Wereldoorlogepos 1917 (2019) won zondagavond tijdens de BAFTA Awards 2020 in de Royal Albert Hall de meeste prijzen. De film won maar liefst zeven prijzen, terwijl Joker (2019) er drie verzamelde.

De film van Sam Mendes heeft al vele prijzen in de Verenigde Staten gewonnen tijdens verschillende evenementen, maar voegde daar dus gisteren een aantal prijzen aan toe van eigen, Britse bodem. Zeven prijzen in totaal, waaronder die voor beste film, regisseur en cinematografie.

Joker kwam drie keer als overwinnaar uit de bus. De film van Todd Phillips won onder anderede de prijs voor beste acteur voor Joaquin Phoenix en de prijs voor beste casting. Renée Zellweger won de prijs voor beste actrice voor haar rol in de film Judy (2019) en Brad Pitt won de prijs voor beste bijrol in Once Upon a Time ... in Hollywood (2019). Laura Dern werd uitgeroepen tot beste actrice in een bijrol, voor haar rol Marriage Story (2019).

Tegen het einde van de ceremonie gaf BAFTA-voorzitter Prins William een toespraak waarin hij de recente diversiteitscrisis van de British Academy bekritiseerde, na een jaar waarin geen zwart talent werd genomineerd in de belangrijkste categorieën.

"We hebben het over de noodzaak om meer te doen aan de diversiteit in deze sector," zei de vorst. "Dit kan niet goed zijn in deze tijd."

Lijst met alle Bafta-winnaars 2020

Winnaar 'Best Film', 'Director', 'Special Visual Effects', 'Cinematography', 'Production Design', 'Sound' en 'Outstanding British Film'

1917 (2019)

1917 (2019)

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen.
8.5

Winnaar 'Leading Actor', Casting en 'Original Score'

Joker (2019)

Joker (2019)

'Joker' is een rauwe karakterstudie over Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham.
8.6

Joaquin Phoenix won voor zijn rol de prijs voor 'Leading Actor'.

Winnaar 'Film Not in the English Language' en 'Original Screenplay'

Parasite (2019)

Parasite (2019)

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.
8.6

Winnaar 'Leading Actress'

Judy (2019)

Judy (2019)

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist de Amerikaans actrice en zangeres Judy Garland in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows.
6.9

Renée Zellweger won voor haar rol de prijs voor 'Leading Actress'.

Winnaar 'Supporting Actor'

Once Upon a Time ... in Hollywood (2019)

Once Upon a Time ... in Hollywood (2019)

'Once Upon a Time in Hollywood' speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is.
7.7

Brad Pitt won voor zijn bijrol de prijs voor 'Supporting Actor'.

Winnaar 'Supporting Actress'

Marriage Story (2019)

Marriage Story (2019)

Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden.
8.0

Laura Dern won voor haar bijrol de prijs voor 'Supporting Actress'.

Winnaar 'Documentary'

For Sama (2019)

For Sama (2019)

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.
8.5

Winnaar 'Animated Film'

Klaus (2019)

Klaus (2019)

Wanneer Jesper zichzelf onderscheidt als de slechtste leerling-postbode aan de academie, wordt hij gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde plaatselijke bewoners nauwelijks een woord met elkaar wisselen, laat staan brieven.
8.2

Winnaar 'Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer'

Bait (2019)

Bait (2019)

Martin Ward is een visser zonder boot. Zijn broer Steven gebruikt de vissersboot van hun vader voor toeristische tours en dit zorgt voor spanningen tussen de broers.
7.2

Winnaar 'Adapted Screenplay'

Jojo Rabbit (2019)

Jojo Rabbit (2019)

Satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongentje volgt (Roman Griffin Davis) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt.
8.0

Winnaar 'Editing'

Le Mans '66 (2019)

Le Mans '66 (2019)

'Le Mans ‘66' ('Ford v Ferrari') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van auto-ontwerper Carroll Shelby (Matt Damon) en autocoureur Ken Miles (Christian Bale).
8.2

Winnaar 'Costume Design'

Little Women (2019)

Little Women (2019)

'Little Women' volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March die opgroeien in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog.
8.0

Winnaar 'British Short Film'

Learning to Skateboard in a Warzone (2019)

Learning to Skateboard in a Warzone (2019)

'Learning To Skateboard In A Warzone (If You're A Girl)' is het verhaal van jonge Afghaanse meisjes die leren lezen, schrijven en skateboarden in Kabul.
7.4

Winnaar 'British Short Animation'

Grandad was a romantic. (2019)

Grandad was a romantic. (2019)

Mijn opa was een romanticus. Hij zag ooit een foto van mijn oma en besefte dat zij de liefde van zijn leven was, totdat hij op een dag besloot om mijn oma te gaan ontmoeten.
6.5

Winnaar 'Makeup and Hair'

Bombshell (2019)

Bombshell (2019)

Een paar vrouwen besluiten om Fox News-baas Roger Ailes en de giftige mannelijke cultuur waar hij voor staat aan te pakken bij het nieuwsnetwerk.
6.8

Winnaar 'Rising Star'

Micheal Ward ontving de prijs voor 'Rising star'. Hij speeld ein 2019 in Blue Story (2019) en de serie Top Boy (2011–2013).

Volgende week zullen de Oscars worden uitgereikt. Houd FilmVandaag.nl in de gaten voor het laatste nieuws en de winnaar!

Beeld: Copyright 2019 WW Entertainment
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Films

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…