Disney gaat nieuwe sequels van 'Frozen', 'Toy Story' en 'Zootopia' maken

Disney gaat nieuwe sequels van 'Frozen', 'Toy Story' en 'Zootopia' maken

Goed nieuws voor Disney-liefhebbers: Frozen, Toy Story en Zootopia krijgen allemaal een nieuw vervolg. Disneybaas Bob Iger deelde het heuglijke nieuws tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Succesvolle franchises

Het enorme succes van de genoemde animatiefilms is het grote publiek welbekend, maar het is altijd nog maar afwachten hoeveel er voor de verantwoordelijke studio nog in het vat zit. Bij Disney blijven de meest geliefde filmseries vooralsnog onverminderd scoren. Liefhebbers van Elsa, Olaf en Let It Go moesten vijf jaar wachten op Frozen 2, en vervolgens bracht de film bijna anderhalf miljard dollar in het laatje. Van Toy Story zijn er na bijna vijfentwintig jaar al vier delen, maar komt er nu dus een vijfde, en het succes van het politiek gelaagde dierenfestijn Zootopia blijkt nu ook een vervolg te rechtvaardigen.

Still 'Zootopia' via TMDb
Still 'Zootopia' via TMDb

Spin-offs

Iger zei tijdens de presentatie van Disney's financiële cijfers dat de studio trots is om 'te kunnen voortborduren' op bestaande sequels en franchises. In feite gebeurt dat nu overigens al, want vorig jaar kon je in de bioscoop naar Toy Story-spin-off Lightyear (2022) en Disney+ gebruikte Zootopia als uitgangspunt voor de zesdelige serie Zootopia+ (2022).

Streamen

Op verdere informatie en releasedata moeten we voorlopig nog wachten. Wel heeft Tim Allen inmiddels bevestigd dat Buzz Lightyear zeker terug zal keren in Toy Story 5. Alle genoemde films en series zijn te streamen op Disney+.

Beeld: Still 'Frozen 2' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsToy Story 4 (2019)Zootopia (2016)Frozen 2 (2019)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws