Elizabeth Banks neemt risico met 'Cocaine Bear': 'Zou me m'n carrière kunnen kosten'

Elizabeth Banks neemt risico met 'Cocaine Bear': 'Zou me m'n carrière kunnen kosten'

Binnenkort verschijnt een nogal opvallende film in de bioscoop: Cocaine Bear (2023) laat zien hoe een overdosis cocaïne in de maag van een beer belandde. Regisseuse Elizabeth Banks heeft zich niet ingehouden. In gesprek met Variety stelt ze dat ze zich bewust is van de risico's: "Dit zou me m'n carrière kunnen kosten".

Nietsontziend roofdier

Geloof het of niet, maar het verhaal over een beer die een overdosis cocaïne opgraaft en naar binnen werkt heeft in 1985 echt plaatsgevonden. De makers van Cocaine Bear profiteren alleen van de artistieke vrijheid om aan te kunnen dikken wat er daarna gebeurde. De beer verandert in een nietsontziend roofdier dat een spoor van vernieling achterlaat in de bossen. Verwacht van Elizabeth Banks (Pitch Perfect 3 (2017), Charlie's Angels (2019)) geen bloedserieuze horror, maar eerder een komedie met een hoop visuele effecten en cast van ongewillige slachtoffers:

Verfrissend en anders

Filmstudio Universal heeft vertrouwen in Cocaine Bear. Volgens voorzitter Donna Langley was Banks "niet bang om het bizarre op te zoeken" en moet een film vandaag de dag verfrissend en anders zijn om een publiek in te pakken. 'Anders' is Cocaine Bear zeker, maar of dat een garantie is op succes? Recente Universal-komedies als Bros (2022) en The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) deden het lang niet zo goed als gehoopt.

Kinderen met drugs

In een uitgebreid interview met Variety stelt Banks lachend dat ze haar nieuwe film als een enorm risico ziet dat haar in het ergste scenario haar carrière zou kunnen kosten. Zo zit er een scène in de film waarin een groepje twaalfjarige kinderen drugs uitprobeert:

Het was zeker controversieel voor ons. We hebben het erover gehad of de kinderen ouder moesten zijn, maar uiteindelijk zeiden we: 'Ze moeten twaalf zijn'. Hun onschuld wordt op de proef gesteld.

Elizabeth Banks
Still 'Cocaine Bear' via Filmdepot/Universal Studios 2022
Still 'Cocaine Bear' via Filmdepot/Universal Studios 2022

Divers

In het originele script van Jimmy Warden zou de betreffende scène de film zelfs openen, maar dat heeft de maakster en actrice wijselijk omgegooid. Hoewel Banks' vorige film, Charlie's Angels, een aardige flop was, is ze niet bang om de strijd met de box office en haar plekje in de filmindustrie opnieuw aan te gaan: "Ik doe genoeg verschillende dingen", zegt Banks, en dat klopt wel, want óók tijdens die vermaarde coronaperiode presenteerde, regisseerde, acteerde en produceerde ze.

Als je zin hebt gekregen de film nu zelf te gaan zien, dan kan dat vanaf 23 februari.

Beeld: Still 'Cocaine Bear' via Filmdepot/Universal Studios 2022
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopCocaine Bear (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws