Makers verklaren kritiek op Marvels 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

Makers verklaren kritiek op Marvels 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

Het is een ambitieus project vanuit Marvel: Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023). Toch kan de grootse film rekenen op veel kritiek vanuit fans en critici. Kijkers zijn vooral niet blij met de CGI in de film. Nu komen de makers met een verklaring.

Het had de kickstart moeten zijn voor Phase 5 in het Marvel-universum, maar na de release bleek het tegendeel waar. De nieuwe Ant-Man kan rekenen op een lading aan kritiek en dat heeft alles te maken met CGI en de visuele effecten in de film. Zowel fans als critici zijn niet te spreken over dit aspect van de nieuwe blockbuster in Marvels oeuvre.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)
6.2
In 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' keren superheldenpartners Scott Lang (Paul Rudd) en Hope van Dyne (Evangeline Lilly) terug om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten.

Focus op ander Marvel-project

In een gesprek met Vulture komen verschillende medewerkers van de film (die verantwoordelijk waren voor alle visuele effecten) anoniem met een verklaring.

De VFX-technici geven toe dat er inderdaad wat beter gewerkt had kunnen worden aan de CGI - zeker omdat de film zich grotendeels afspeelt in een alternatieve realiteit. Het had volgens de makers wel een reden; er ging namelijk meer aandacht naar de afronding van Black Panther: Wakanda Forever (2022).

De twee films zaten rond dezelfde tijd in postproductie waar de visuele effecten worden toegevoegd. De focus lag vanuit Marvel echter volledig op het vervolg op Black Panther (2018), waardoor de derde Ant-Man naar de achtergrond verdween.

Slechte werkomstandigheden

Dan was er ook nog een kwestie met te weinig geld voor de VFX-technici en te lange werkdagen, waardoor een goede uitkomst ver weg leek voor de makers. Het project was volgens de bronnen ernstig onderbezet.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is te zien in de bioscoop.

Beeld: Still 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' via TMDB
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsAnt-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws