Films op tv: Alle filmtips voor komende week (week 6)

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: Alle filmtips voor komende week (week 6)
3 februari 2020 om 16:55
6 februari 2020 om 09:38

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, waaronder twee arthousefilms aan het einde van de week.

Uitgelichte films week 6

Sciencefictionfilm The Hunger Games: Catching Fire is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins. Het is de tweede film in De Hongerspelentrilogie en de opvolger van de eerste film uit 2012.

De Amerikaanse biografische dramafilm Straight Outta Compton gaat over de hiphopgroep N.W.A. De titel is afkomstig van de naam van hun debuutalbum en het gelijknamige liedje op dat album. De film ontving een Oscarnominatie voor beste origineel scenario.

The Last Castle ontving gemengde recensies toen de film uitkwam en maakte behoorlijk verlies. De film had een brutowinst van slechts $ 27 miljoen tegen de begroting van $ 72 miljoen. Ondanks dit is de film de tv-tip van woensdag.

Ace Ventura: Pet Detective is de film die de doorbraak van Jim Carrey betekende als komediefilmacteur, nadat hij eerder al enige bekendheid verwierf door zijn rol in de komedieserie In Living Color.

De arthousefilm van vrijdag, de Duits-Oostenrijkse film Toni Erdmann, werd geselecteerd als Duitse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 89ste Oscaruitreiking.

Zaterdag is het wederom tijd voor een arthousefilm met de film Turist. Deze dramafilm werd geselecteerd als Zweedse inzending voor de Oscars 2015 in de categorie 'Beste niet-Engelstalige film'.

We sluiten de week af met The Truman Show. De Amerikaanse drama/komedie is gedeeltelijk gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick uit 1959, Time Out of Joint en op een aflevering uit de populaire sciencefictionserie Twilight Zone. De film won drie Golden Globes en was genomineerd voor drie Oscars.

Elke dag vind je via de volgende link het complete overzicht van alle films op tv.

Meer over:

Films Televisie

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…