Indiana Jones 5 wordt zeker geen 'reboot'

Indiana Jones 5 wordt zeker geen 'reboot'
4 februari 2020 om 10:43

De president van Lucasfilm, Kathleen Kennedy, bevestigt dat Indiana Jones 5 (2021) geen reboot wordt, met Harrison Ford die terugkeert voor wat ze omschrijft als een 'voortzetting'.

Toen Disney in 2012 Lucasfilm kocht, werd er al snel begonnen met het ontwikkelen van nieuwe Star Wars-films, waarbij Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) drie jaar later werd uitgebracht. Disney is echter veel langzamer geweest als het gaat om de Indiana Jones-films, zelfs na het overnemen van het intellectuele eigendom van de reeks van Paramount in 2013.

Indiana Jones 5 werd officieel drie jaar later aan de plannen toegevoegd met Harrison Ford die zijn iconische rol weer op zou gaan pakken en Steven Spielberg die de film zou gaan regisseren. Sindsdien is er echter weinig gebeurd en is de film twee keer uitgesteld na de oorspronkelijke releasedatum in 2019.

Aangezien Harrison Ford niet jonger wordt (dit jaar wordt hij 78) en Indiana Jones 5 meerdere herschrijvingen ondergaat, werd er al gauw gespeculeerd dat de film een reboot zou gaan worden. Zelfs Disney-directeur Robert Iger stelde al in 2016 voor dat de film niet een conventionele opvolger zou zijn in de geest van de vorige Indiana Jones-films. Kennedy zegt nu dus echter dat de film nog steeds een voortzetting zal gaan worden van de reeks.

In een interview met het BBC op de rode loper van de BAFTA gaf Kennedy een update over Indiana Jones 5, waarin ze zei: "We zijn aan het werk, krijgen het script waar we het willen hebben, en dan zijn we klaar om te gaan." Op de vraag of het een reboot of een vervolg zou zijn, bevestigde Kennedy de terugkeer van Ford en voegde eraan toe "It's not a reboot, it's a continuation."

Indiana Jones 5 (2021)

Indiana Jones 5 (2021)

Het plot van 'Indiana Jones 5' is nog onbekend.

Hoewel de planning in het verleden een probleem is geweest, zouden zowel Steven Spielberg als Harrison Ford dit jaar moeten kunnen beginnen met het filmen van Indiana Jones 5, zoals gepland. Het belangrijkste dat de film nu tegenhoudt is het verhaal, dat al door de handen van meerdere schrijvers is gegaan. Onlangs bevestigde Spielberg-collega David Koepp dat hij weer aan het scenario werkt, nadat hij een eerdere versie had geschreven. Zodra dit afgerond is, zou de film klaar moeten zijn om in productie te gaan.

Beeld: Still van de film 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsIndiana Jones 5 (2021)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…