Broadway-musical 'Hamilton' komt naar Disney+

Broadway-musical 'Hamilton' komt naar Disney+
4 februari 2020 om 13:12

Lin-Manuel Miranda’s Hamilton uit 2016 is één van de populairste Broadway-musicals ooit en zal nu deel uit gaan maken van het Disney-imperium. Disney betaalde naar verluidt $ 75 miljoen voor de wereldwijde rechten op de show in de vorm van de film Hamilton (2021). De deal bestaat uit vertoningen in de bioscoop alsmede een release op Disney+.

De musical is geïnspireerd op de biografie 'Alexander Hamilton' uit 2004, geschreven door historicus Ron Chernow. Bedenker en hoofdrolspeler van de musical Lin-Manuel Miranda schreef gisteren op Twitter:

Deadline speculeert dat het misschien wel de hoogste prijs is die ooit voor een afgeronde film is betaald. Het is een prijs die laat zien dat Disney het volste vertrouwen in de film heeft en dat Disney waarschijnljik veel reclame gaat maken voor het feit dat de film na de bioscooprelease alleen op Disney+ te zien zal zijn.

The Wall Street Journal meldde al geruime tijd eerder dat Netflix tot de diverse studio's behoorde die in 2018 op de rechten van de film boden, maar uiteindelijk blijken die biedingen dus tevergeefs.

Hamilton (2021)

Hamilton (2021)

Het echte leven van een van Amerika's belangrijkste oprichters: Amerikaans politicus, militair, advocaat, econoom en de eerste minister van Financiën:

De opnames voor de film zijn al gemaakt met de originele Broadway-cast die schittert in het Richard Rodgers Theatre in New York. Regisseur Tommy Kail regisseerde zowel de toneelversie als de film, die bestond uit het opnemen van drie live-optredens, en ook enkele scènes zonder publiek. Al het beeldmateriaal werd gebruikt om meerdere camerahoeken te kunnen creëren om het filmische karakter van de show te waarborgen.

Disney-baas Bob Iger meldde over de musical die in 2016 maar liefst elf Tony Awards en een Pulitzerprijs voor beste drama won:

Lin-Manuel Miranda heeft een onvergetelijke theaterervaring neergezet. We zijn verheugd dat we deze Broadwaybelevenis mogen delen met miljoenen mensen over de hele wereld.

De film zal vanaf 15 oktober 2021 te zien zijn in de bioscoop in de Verenigde Staten. Of Hamilton ook in Nederland in de bioscoop te zien zal zijn is nog de vraag. Ook is de exacte releasedatum van de film op Disney+ (in Nederland) nog niet bekend.

Beeld: Cover van film 'Hamilton' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Disney+Hamilton (2021)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…