'My Octopus Teacher'-regisseur komt met nieuwe natuurdocu: 'Chimp Empire'

'My Octopus Teacher'-regisseur komt met nieuwe natuurdocu: 'Chimp Empire'

Na het Oscarsucces van My Octopus Teacher (2020) mag regisseur James Reed aan de slag met een volgende natuurdocu voor Netflix: Chimp Empire (2023). De eerste beelden en releasedatum zijn zojuist onthuld.

Samen leven naast chimpansees

In Oeganda's Ngogo-bosgebied leeft de grootste groep chimpansees die ooit is ontdekt. De afgelopen 25 jaar hebben wetenschappers en veldwerkers naast deze stam geleefd en gezien hoe ze een verfijnde politieke en familiale structuur opbouwden: allianties vormen, vertrouwen opbouwen, voor elkaar zorgen, en het vaak tegen elkaar opnemen in een nooit eindigende strijd om de macht.

Toen regisseur James Reed een cameraploeg inzette om een unieke intieme kijk op de chimpansees van Ngogo vast te leggen, kon hij niet weten dat het komende jaar enkele van de meest tumultueuze gevechten en dramatische veranderingen in de geschiedenis van de stam zou brengen. Volgens Netflix "een unieke kans om van dichtbij kennis te maken met onze meest levende dierlijke familieleden". De beelden worden aan elkaar gepraat door de Oscarwinnende acteur Mahershala Ali, onder andere bekend van Green Book (2018).

Releasedatum Chimp Empire op Netflix

Chimp Empire is vanaf 19 april te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je terecht op onze pagina Binnenkort op Netflix.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Beeld: Still 'Chimp Empire' via Netflix
Tekst: Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sChimp Empire (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws