De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 12, 2023)

De top 10 populairste films & series nu op Netflix (week 12, 2023)

Wekelijks informeren wij je over de beste nieuwe films en series op Netflix. Daarnaast houden we je op de hoogte van de populairste titels. In dit overzicht zie je welke tien films en welke tien series het meest bekeken worden door Netflix-gebruikers.

Hieronder zijn de populairste films en series van vandaag vermeld. Deze week behaalt Idris Elba met Luther: The Fallen Sun (2023) opnieuw de eerste plaats. De film wordt op de voet gevolgd door het aangrijpende April, May en June (2019). Daarnaast is ook horrorthriller Don't Let Go (2019) erg populair, net als de Nederlandse Original-film Noise (2023).

In de lijst van populairste series op Netflix staat deze week Shadow and Bone (2021– ) bovenaan door de komst van seizoen 2. Vlak daarachter zit Hasta el cielo: La serie (2023– ). Daarnaast is ook You (2018– ) nog steeds populair. De series worden gevolgd door Maestro in Blue (2022– ). Ook populair zijn Outlander (2014– ), Outer Banks (2020– ) en Sex/Life (2021–2023).

Handige Netflix-pagina's:

De 10 best bekeken films op Netflix

Dit zijn de best bekeken films op Netflix op dit moment. De rangorde van een film is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 6.4
  Kijk op Netflix • In de epische voortzetting van de serie 'Luther' terroriseert een seriemoordenaar Londen terwijl de briljante, maar uit de gratie geraakte John Luther achter slot en grendel zit.
 2. 6.8
  Kijk op Netflix • Drie halfzussen met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: 'Waar staan we in het leven?
 3. 6.4
  Kijk op Netflix • Wanneer rechercheur Jack Radcliff (David Oyelowo) plots een schokkend telefoontje krijgt van zijn pas vermoorde nichtje Ashley (Storm Reid), moeten ze, over de grenzen van de tijd heen, een race tegen de klok ondernemen om de moord te verijdelen voor hij kan gebeuren.
 4. 3.5
  Kijk op Netflix • Matt (Ward Kerremans) is een succesvolle influencer die net vader is geworden van zijn zoontje Julius. Wanneer Matt met zijn kersverse gezin dicht bij zijn dementerende vader gaat wonen, ontdekt hij echter een aantal duistere familiegeheimen.
 5. 6.5
  Kijk op Netflix • Een weesjongen krijgt van een waarzegster te horen dat een olifant hem zal helpen zijn verloren zusje te vinden.
 6. 4.8
  Kijk op Netflix • Na de dood van hun vader staan twee halfbroers tegenover elkaar in een escalerend conflict met tragische gevolgen.
 7. 5.4
  Kijk op Netflix • Deze diepgaande documentaire onderzoekt de successen en schandalen van Pornhub op basis van interviews met acteurs, activisten en voormalige werknemers.
 8. 7.5
  Kijk op Netflix • 'Waves' volgt de levens van twee stellen, waaronder het leven van de jonge worstelaar Tyler. Ze ondergaan allemaal een emotionele rollercoaster tijdens het samen opgroeien en het verliefd worden.
 9. 6.5
  Kijk op Netflix • Eindelijk heeft Soof haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen.
 10. 6.4
  Kijk op Netflix • De beste vriendinnen Becky en Hunter besluiten een afgelegen en verlaten radiotoren van 600 meter hoog te beklimmen om de as van de overleden echtgenoot van Becky te verstrooien.

De 10 best bekeken series op Netflix

Dit zijn nu de best bekeken series op Netflix. Ook hier geldt dat de rangorde van een serie is gebaseerd op het aantal accounts in Nederland dat een bepaalde titel gedurende minstens 2 minuten heeft bekeken in de afgelopen 24 uur.

 1. 7.6
  Kijk op Netflix • In een opgesplitste wereld ontdekt de jonge soldaat Alina een kracht die haar land, Kingdom of Ravka, weer bij elkaar zou kunnen brengen.
 2. 6.2
  Kijk op Netflix • Een pas weduwe geworden moeder wil onafhankelijk blijven van haar vader, die in gestolen goederen handelt. Ze sluit zich aan bij de dievenbende van haar overleden man.
 3. 7.7
  Kijk op Netflix • 'YOU' is het verhaal van Joe Goldberg (Penn Badgley), een obsessieve maar briljante New Yorker, die de technologie van vandaag gebruikt om het hart van Beck (Elizabeth Lail) te veroveren ondanks de verdenkingen van haar beste vriendin Peach (Shay Mitchell).
 4. 8.3
  Kijk op Netflix • Een musicus gaat naar een prachtig eiland om een festival te leiden. Hij begint er een onverwachte romance en raakt in de problemen van anderen verwikkeld.
 5. 8.4
  Kijk op Netflix • De serie 'Outlander' volgt het leven van Claire Randall *(Caitriona Balfe), een gelukkig getrouwde verpleegster die kort na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743.
 6. 7.5
  Kijk op Netflix • 'Outer Banks' is een verhaal over volwassen worden en volgt een hechte groep tieners (de Pogues) in het kustgebied van North Carolina.
 7. 5.5
  Kijk op Netflix • Billie, een pasgetrouwde huisvrouw en moeder die net met haar nieuwe man Cooper naar de buitenwijken van Connecticut is verhuisd, is van oorsprong een wilde tiener uit New York City.
 8. 6.9
  Kijk op Netflix • Wanneer zijn tienerkleindochter slachtoffer wordt van de drugsdealers die zijn buurt overnemen, neemt een boze oorlogsveteraan het heft in eigen handen.
 9. 8.1
  Kijk op Netflix • Een vrouw die afschuwelijke mishandelingen op de middelbare school overleefde, zet een goed voorbereide wraakoperatie in gang om de daders te straffen voor hun misdaden.
 10. 5.4
  Kijk op Netflix • Realityserie die plaatsvindt in Beverly Hills, waar vrouwen op hoge hakken vechten als vijanden, samen drinken als vrienden en flink wat drama veroorzaken.

Elke week brengen we een nieuwe lijst uit met de nieuwste top 10 van best bekeken films en best bekeken series op Netflix. Reguliere toplijsten van films en series op Netflix vind je via Beste Films op Netflix en Beste Series op Netflix. Daarnaast kun je al het nieuwe aanbod raadplegen via Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Hasta el cielo: La serie' via Jaime Olmedo / Netflix © 2022

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws