Nieuwe misdaaddocumentaire slaat in de Verenigde Staten in als een bom: 'Het beste op Netflix'

Nieuwe misdaaddocumentaire slaat in de Verenigde Staten in als een bom: 'Het beste op Netflix'

Hoewel het tweede seizoen van Shadow and Bone (2021– ) het sinds de release ontzettend goed doet, is de serie in de Verenigde Staten, in ieder geval tijdelijk, van de troon gestoten. Abonnees kunnen maar niet stoppen met praten over de documentaire Waco: American Apocalypse (2023) over de beruchte sektemoord die wellicht door de FBI veroorzaakt werd.

Een strijd van 51 dagen

De documentaire bestaat uit slechts drie afleveringen die in ongeveer twee uur de gebeurtenissen van het bloedbad in Waco, Texas beschrijven. In de winter van 1993 viel de Amerikaanse politie het complex van de sekte Branch Davidians binnen. Het liep uit op een strijd die wel 51 dagen zou duren. De FBI pompte het gebouw vol gas met de bedoeling de sekteleden naar buiten te dwingen, maar in plaats daarvan vloog het kamp in brand en kwamen er 82 mensen om het leven, waaronder 28 kinderen en twee zwangere vrouwen. Ook de leider David Koresh en vier FBI-agenten overleefden het drama niet.

Reacties

Dertig jaar na de vreselijke gebeurtenissen is de verbazing nog steeds alom onder kijkers en de interesse onverminderd. De documentaire wordt geprezen voor het belichten van beide kanten van het verhaal.

Waco: American Apocalypse (2023)
7.0
Kijk op Netflix • Deze docuserie bevat nooit eerder vertoond materiaal van de beruchte 51 dagen durende impasse tussen federale agenten en een zwaarbewapende religieuze groepering in 1993.
Beeld: Still 'Waco: American Apocalypse' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsWaco: American Apocalypse (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws