'The Night Agent'-ster Gabriel Basso als voormalig kindster: 'Interessant om als volwassene terug te keren'

'The Night Agent'-ster Gabriel Basso als voormalig kindster: 'Interessant om als volwassene terug te keren'

Gabriel Basso in is één klap wereldberoemd door zijn hoofdrol in The Night Agent (2023– ), die wereldwijd op nummer 1 staat op Netflix. De acteur begon zijn carrière echt veel minder succesvol, met slechts kleine bijrollen als kindacteur. In een interview met Deadline legt Basso uit hoe het nu voelt om helemaal terug te zijn.

Terug na lange pauze

De 28-jarige acteur die Peter Sutherland speelt in de actieserie op Netflix, begon ooit op zijn dertiende met bijrollen in series als iCarly (2007–2012), Eastwick (2009) en The Middle (2009–2018). In 2016, na zijn rol in American Wrestler: The Wizard (2016), besloot Basso even te stoppen in de industrie en iets totaal anders te doen.

Ik ben ongeveer zeven jaar gestopt met acteren, en ik heb een heleboel andere dingen gedaan, dingen uit de echte wereld die me veel hebben geholpen als persoon. Ik denk dat het interessant is om als volwassene terug te komen in deze business omdat je zoveel meer soevereiniteit hebt als mens en nu hebben al mijn levenservaringen me geholpen om deze business in de context te plaatsen van wat het is. En ik heb niet de illusie dat dit iets anders is dan een clownswereld. Het duurde niet lang en ik denk dat dat een voordeel is van kinderacteren.

Gabriel Basso
The Night Agent (2023‑ )
7.5
Kijk op Netflix • Verfilming van het boek The Night Agent geschreven door Matthew Quirk over een FBI-agent die een Russische spion in het Witte Huis tegen moet houden.

Stapelmuurbouwer

De acteur besloot tijdens zijn pauze een opleiding te starten in een compleet andere richting. Basso wilde iets met zijn handen doen en is nu stapelmuurbouwer, zo vertelt hij zelf.

Ik keek om me heen en zag mensen die hun hele leven al ellendig waren en hun ellende op mensen projecteerden. En ik moest zeggen, weet je wat? Ik wil dat nu niet doen. Ik wilde mijn steenhouwerslicentie halen, dus nu ben ik een niveau één gecertificeerde, droge stapelmuurman.

Gabriel Basso
Afbeelding via Dan Power/Netflix © 2023
Afbeelding via Dan Power/Netflix © 2023

Meer Peter in potentieel tweede seizoen?

Als Basso wordt gevraagd of hij verder zou willen gaan met het verhaal van Peter Sutherland in een eventueel tweede seizoen, benadrukt de acteur dat het verhaal van zijn personage echt is afgerond.

Ik zou wel willen, maar ik denk dat het verhaal in seizoen 1 compleet is. Alle losse eindjes zijn op een mooie manier aan elkaar geknoopt. Maar ik denk dat Peter veel meer te zoeken heeft met wat hij nu weet over zijn vader. Ik denk ja, het zou interessant zijn om te zien wat er met hem gebeurt, want ik denk bijna dat hij zou sterven. Ik denk bijna dat je geen gevoel van objectief goed kunt hebben in een omgeving waar zoveel dingen grijs zijn en lijnen vaag en ik denk dat het innemen van een moreel standpunt hem zou schaden.

Gabriel Basso

Mocht er geen tweede seizoen komen, "dan ga ik muren bouwen," aldus Basso. Als het aan de maker ligt, komt er in ieder geval wél een vervolg.

Beeld: Still 'The Night Agent' via Dan Power/Netflix © 2023
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixThe Night Agent (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws