'The Night Agent'-maker over mogelijk vervolg: 'Elk seizoen een ander verhaal'

'The Night Agent'-maker over mogelijk vervolg: 'Elk seizoen een ander verhaal'

Komt er een tweede seizoen van The Night Agent (2023– ) op Netflix? Hoewel de streamingdienst de populaire actieserie nog niet heeft verlengd, heeft seriemaker Shawn Ryan een duidelijk plan voor het vervolg: elk seizoen die de serie nog zal krijgen zal een ander, enigszins opzichzelfstaand verhaal krijgen.

Update: Netflix heeft de serie inmiddels officieel verlengd met een tweede seizoen!

Elk seizoen een eigen verhaal

"De oorspronkelijke pitch voor deze serie die we aan Netflix verkochten was dat elk seizoen zijn eigen, grotendeels zelf ingesloten, begin, midden en eindverhaal zou vertellen," zo vertelt Ryan tegenover Deadline. De seriemaker is daarnaast niet verzot op de vraag of er een tweede seizoen komt van The Night Agent en benadrukt dat dit niet aan hem is, maar dat Netflix die keuze maakt.

Kijk The Night Agent nu op Netflix! 🍿

Luister, totdat er een seizoen 2 wordt opgepakt, worden de schrijvers en ik niet betaald om dat uit te zoeken totdat het officieel wordt. Ik heb zeker wat ideeën; die wil ik waarschijnlijk voor mezelf houden tot het zover is. Wat ik je wel kan vertellen is dat de oorspronkelijke pitch voor deze serie die we aan Netflix verkochten was dat elk seizoen zijn eigen, grotendeels zelf ingesloten, begin, midden en eindverhaal zou vertellen, en dat eventuele toekomstige seizoenen een paar maar niet de meeste personages zouden bevatten die we in het vorige seizoen zagen.

Seriemaker Shawn Ryan
Afbeelding via Dan Power/Netflix © 2023
Afbeelding via Dan Power/Netflix © 2023

'Beperkt aantal personages die terugkeren'

Ryan legt uit dat hij kijkers iets van afsluiting gunt aan het einde van een seizoen en daarom niet één verhaal over vijf seizoenen wil uitspreiden. Vervolg is dat niet alle personages uit The Night Agent seizoen 1 zullen terugkeren in een mogelijk nieuw seizoen.

Ik wil dit specifieke verhaal in één seizoen vertellen en het publiek enige voldoening geven dat ze zien hoe de dingen aflopen. Ze leren wat de waarheid is over Peters vader, ze leren wat de samenzwering was. Je kunt een gevoel van voltooiing voelen. Als we succesvol genoeg zijn dat Netflix meer seizoenen wil, denk ik dat er een hele nieuwe wereld zou zijn waarin je een beperkt aantal personages uit dit huidige seizoen zou zien die daarin meegaan. Maar dat is iets dat ik met de schrijvers moet bespreken en uitwerken.

The Night Agent (2023‑ )
7.5
Kijk op Netflix • Verfilming van het boek The Night Agent geschreven door Matthew Quirk over een FBI-agent die een Russische spion in het Witte Huis tegen moet houden.

Wat staat ons te wachten in The Night Agent seizoen 2?

Mocht Netflix de serie met Gabriel Basso inderdaad verlengen met een tweede seizoen, wat staat ons dan te wachten in de nieuwe afleveringen? Ondanks de plannen voor een "eigen verhaal" in het nieuwe seizoen, verklapt Ryan dat seizoen 2 ook zeker antwoord zal geven op een paar vragen waar kijkers na seizoen 1 nog mee zitten.

Wat betekent het dat Peter een night agent zou zijn? Waar gaat hij heen? Nu Rose teruggaat naar Californië om haar technische carrière weer op te starten, waar laat dat Peter en Rose? Ik denk dat dit allemaal vragen zijn die we bijna zeker zouden willen beantwoorden in een potentieel seizoen 2, en ik hoop zeker dat we de kans krijgen om dat te doen.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix
Beeld: Still 'The Night Agent' via Netflix
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Night Agent (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws