'The Night Agent' verlengd: Netflix bevestigt tweede seizoen

'The Night Agent' verlengd: Netflix bevestigt tweede seizoen

Het hing al in de lucht, maar nu is het nieuws dan definitief: er komt een tweede seizoen van The Night Agent (2023– ). Een week na de release van de uiterst populaire serie kunnen we ons dus al gaan verheugen op een vervolg.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de afloop van The Night Agent seizoen 1!

Absolute hit

Het meesleepende spionageverhaal over FBI-agent Peter Sutherland (Gabriel Basso) voert sinds vorige week menig streaminglijst aan. Aan de overkant van het Kanaal werd The Night Agent de eerste paar dagen maar liefst 168 miljoen uur gestreamd, stond de serie in bijna 100 landen in de top-10 en beleefde hij een van de meest succesvolle premièreweken voor een eerste seizoen.

Inmiddels kunnen we dus ook definitief uitkijken naar seizoen 2, bevestigt bedenker Shawn Ryan:

De voorbije week is een wervelwind geweest, waarin we The Night Agent voor het eerst met de wereld konden delen. (…) Het was geweldig om te zien hoe enthousiast kijkers reageerden, en we zijn onze cast, schrijvers, regisseurs, crew en distributiepartners alle dank verschuldigd. We zijn uiterst trots en gespannen om ons nu aan seizoen 2 te wagen, en de nieuwe avonturen met ons nieuwe fangevolg te delen

Shawn Ryan
Still 'The Night Agent' via Netflix/Dan Power
Still 'The Night Agent' via Netflix/Dan Power

Open toekomst

Ryan heeft ook al wat ideeën: "Deel 1 eindigt natuurlijk met de grote vraag waar Peter in vredesnaam in verwikkeld is geraakt. Wat betekent het als hij nu weer op het vliegtuig stapt en (waarschijnlijk) naar een ver oord vliegt, terwijl Rose teruggaat naar Californië om haar dromen in Silicon Valley na te jagen?"

Het einde van seizoen 1 laat de (tech-)toekomst van Rose (Luciane Buchanan) nog wat open. Buchanan hoopt zelf dat ze de vrijheid zal krijgen om haar dromen na te jagen, maar stelt ook dat ze toe is aan een stukje afronding: "Deze vrouw heeft wel wat therapie nodig na alles wat ze heeft doorgemaakt".

Still 'The Night Agent' via Netflix/Dan Power
Still 'The Night Agent' via Netflix/Dan Power

Daden zonder consequenties

Ryan had het ook nog even over de sluwe Gordon Wick (Ben Cotton), die in de seizoensfinale weet te ontsnappen en Diane Farr daarbij met een flinke schotwond achterlaat. "We houden wel van het idee dat dit niet door de beugel kon", aldus Ryan. "Dat er een persoon is die het zo goed voor elkaar heeft dat hij met zijn daden weg kan komen. Misschien komen we later nog bij hem terug".

The Night Agent (2023‑ )
7.5
Kijk op Netflix • Verfilming van het boek The Night Agent geschreven door Matthew Quirk over een FBI-agent die een Russische spion in het Witte Huis tegen moet houden.

Nog even geduld

Of dat in seizoen 2 gebeurt, is afwachten; hoewel nu het nieuws van de verlenging bekend is gemaakt, laat Netflix weten dat seizoen pas in 2024 op de streamingdienst verschijnt. Een precieze releasedatum is nu nog niet bekend. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet The Night Agent in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Beeld: Still 'The Night Agent' via Netflix/Dan Power
Tekst: Netflix

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Night Agent (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws