Netflix komt met docuserie over het Boston Marathon-bomincident: trailer nu te zien

Netflix komt met docuserie over het Boston Marathon-bomincident: trailer nu te zien

Op 15 april 2013 werd Boston tijdens de jaarlijkse marathon opgeschrikt door twee flinke explosies. Tien jaar na het incident komt Netflix met een documentaire-miniserie, waarin het heftige voorval en de daaropvolgende klopjacht op de daders nauwkeurig gereconstrueerd worden. De trailer van American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (2023) is nu te zien.

Klopjacht

De makers van American Manhunt gebruiken archiefbeelden, re-enactments (nagespeelde scènes) en interviews om kijkers een beeld te geven van deze zwarte dag in de recente geschiedenis. De twee bommen zorgden tien jaar terug voor drie doden en bijna 300 gewonden. De daders, twee Amerikaanse broers van Kyrgizistaanse afkomst, werden na een flinke klopjacht gelokaliseerd door de politie. Er volgde een schietpartij, waarbij een van hen nog wist te ontkomen. Hij werd later die dag gepakt, zijn neergeschoten broer stierf uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Still 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing' via Netflix
Still 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing' via Netflix

Respectvol?

Het is opvallend dat het tien jaar moet duren voor deze documentairereeks het daglicht ziet. In 2017 (maakjaar 2016) verscheen er namelijk al een fictiefilm over de gebeurtenissen, Patriots Day (2016), waarin de klopjacht werd nagespeeld met onder andere Mark Wahlberg en J.K. Simmons. "Of het nodig en respectvol is om anno 2017 al een film over deze aanslag uit te brengen, mag onderwerp zijn van discussie", schreef ondergetekende destijds in onze eigen recensie.

Sensatie

Inmiddels zijn we zes jaar verder, en verschijnt er dus ook alsnog een documentaireserie die in ieder geval minder sensatiegericht oogt dan de speelfilm, al is het maar vanwege de genrekeuze. De miniserie bestaat uit drie afleveringen.

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (2023)
7.5
Kijk op Netflix • Archiefbeelden, ijzingwekkende nagespeelde scènes en exclusieve interviews werpen nieuw licht op een tragedie en twee broers die een stad in de greep van angst hielden.

American Manhunt: The Boston Marathon Bombing is vanaf 12 april te zien op Netflix.

Beeld: Still 'American Manhunt: The Boston Marathon Bombing' via Netflix
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sAmerican Manhunt: The Boston Marathon Bombing (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws