Gwyneth Paltrow wint rechtszaak over heftig ski-ongeval

Gwyneth Paltrow wint rechtszaak over heftig ski-ongeval

Na een rechtszaak die langer dan een week in beslag nam is Gwyneth Paltrow uiteindelijk vrijgesproken van aansprakelijkheid bij een heftig ski-ongeval. In 2016 liep een gepensioneerde optometrist bij een botsing met de actrice hersenschade en vier gebroken ribben op. Hij eiste in eerste instantie een financiële compensatie die in in de miljoenen dollars liep.

Vonnis

Negen dagen na de start van de rechtszaak bepaalde een jury in de Amerikaanse staat Utah dat Paltrow niet aansprakelijk was. Het hof kende daarbij ook de tegenclaim toe die Paltrow op haar beurt had ingediend. Opvallend is dat het gaat om een schadevergoeding van slechts 1 dollar (exclusief extra verloning voor haar advocaten). Een symbolische vergoeding.

Still 'The Goop Lab' via Netflix/Adam Rose
Still 'The Goop Lab' via Netflix/Adam Rose

Compensatiedollar

Het gaat Paltrow dus duidelijk niet om het geld zelf - dat heeft ze ook niet per se nodig - maar wat ze wel bereikt, is dat haar aanklager, Terry Sanderson, de kosten van de rechtszaak moet terugbetalen. Het is niet de eerste keer dat een bekendheid slechts 1 dollar als compensatie eist: Taylor Swift deed het ook toen een radio-dj haar in 2013 onzedelijk had betast tijdens een concerttour.

Still 'Taylor Swift: Reputation Stadium Tour' via TMDb
Still 'Taylor Swift: Reputation Stadium Tour' via TMDb

Paltrow verklaarde na het vonnis dat ze tevreden was met de uitkomst:

Ik had het gevoel dat mijn integriteit in het geding zou komen als ik zomaar toe zou geven aan een valse claim. Ik waardeer het harde werk van de rechter en de jury, en bedank hen voor hun bedachtzaamheid in het behandelen van de zaak

Gwyneth Paltrow
Still 'Iron Man 3' via TMDb
Still 'Iron Man 3' via TMDb

Botsende verklaringen

Paltrow getuigde dat niet zij, maar Sanderson degene was die vanuit een hogere hellingshoek kwam aanskieën. Sanderson beweerde vorige week precies het tegenovergestelde. Na het vonnis van de rechter bleef hij volhouden dat hij geen leugens had verkondigd. De advocaat van Sanderson verwierp claims dat Sanderson Paltrow vooral aanklaagde om in de publiciteit te komen.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws