Tom Cruise accepteert nieuwe filmprijs vanuit 'Top Gun: Maverick'-vliegtuig

Tom Cruise accepteert nieuwe filmprijs vanuit 'Top Gun: Maverick'-vliegtuig

Het is algemeen bekend dat Tom Cruise niet wegloopt voor stunts, en als het om PR-stunts gaat kan hij er ook wat van. Bedankte de Top Gun: Maverick-ster zijn fans afgelopen najaar nog terwijl hij uit een vliegtuig sprong, dit keer houdt hij de stuurknuppel zelf beet terwijl hij een nieuwe filmprijs accepteert.

Stuurknuppel in eigen hand

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het langverwachte vervolg op Top Gun (1986) zijn uiterst succesvolle zomerrelease beleefde. Tom Cruise was niet alleen de gedoodverfde hoofdrolspeler omdat deze nostalgische trip eigenlijk niet zonder hem kon: de acteur is daadwerkelijk een gecertificeerde piloot, en vloog voor de Maverick-opnames eigenhandig in een P-51 Mustang.

Still 'Top Gun: Maverick' via TMDb
Still 'Top Gun: Maverick' via TMDb

Onlangs had Cruise weer een goede aanleiding om de stuurknuppel voor het oog van de camera beet te pakken. Zijn tweede vertolking van Pete 'Maverick' Mitchell werd bekroond met een acteursprijs bij de MTV Movie & TV-awards, en bedankte zijn fans vanuit de cockpit:

Handige PR

"Ik houd ervan jullie te vermaken", zegt Cruise terwijl de popcorn-trofee achter hem op de passagiersplek prijkt. Het is een slimme PR-stunt, aangezien de Mission: Impossible-ster het spotje ook aangrijpt om het publiek warm te maken voor Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023).

Stuntovervloed

Het nieuwste deel in de populaire actiereeks is vanaf 13 juli te zien. Ook in die film is er aan stunts alvast geen gebrek.

Beeld: Still 'Top Gun: Maverick' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesTop Gun: Maverick (2022)Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws