Netflix verrast abonnees met doodenge horrorfilm

Netflix verrast abonnees met doodenge horrorfilm

Afgelopen najaar werden bioscoopzalen opgeschrikt door de komst van Prey for the Devil (2022), over de katholieke kerk die snel moet ingrijpen wanneer het aantal gevallen van demonische bezetenheid snel toeneemt. De duistere en bovennatuurlijke horrorfilm is vandaag, geheel onverwachts, nu ook te zien op Netflix.

Vrouwelijke exorcist

In reactie op een wereldwijde stijging van demonische bezetenheid, heropent de Katholieke Kerk zogeheten exorcisme-scholen om priesters te trainen. Hoewel het nonnen verboden is exorcisme uit te voeren, herkent een professor (Colin Salmon) in de jonge non Zuster Ann (Jacqueline Byers) een kracht waardoor hij haar wil opleiden.

Samen met haar medestudent Vader Dante (Christian Navarro) belandt ze in een strijd om de ziel van een jong meisje – waarvan Zuster Ann denkt dat ze bezeten is door dezelfde demon die jaren geleden haar eigen moeder kwelde.

Van The Last Exorcism-regisseur

Hoofdrolspeelster Jacqueline Byers was te zien in Bad Samaritan (2018) en speelde mee in thrillerserie Salvation (2017–2018). De bovennatuurlijke horrorfilm is geregisseerd door Daniel Stamm, die thuis is in het genre door zijn eerdere films The Last Exorcism (2010) en 13 Sins (2014).

Prey for the Devil (2022)
5.3
Wanneer het aantal gevallen van demonische bezetenheid snel toeneemt, heropent de katholieke kerk de school voor duivelsuitbanning.

Vanaf vandaag op Netflix

Prey for the Devil is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix. Of bekijk onze Top 100 beste horrorfilms op Netflix.

Afbeelding via Filmdepot / Vlad Cioplea
Afbeelding via Filmdepot / Vlad Cioplea
Beeld: Still 'Prey for the Devil' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsPrey for the Devil (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws