Zo meet Netflix of gebruikers onder één huishouden vallen

Zo meet Netflix of gebruikers onder één huishouden vallen

Netflix kondigde het al langere tijd aan en vanaf deze week is het zover: ook in Nederland begint de streamingdienst met de maatregelen tegen het delen van een account buiten je huishouden. Iedereen die vanaf nu een mailtje ontvangt, zal 3,99 euro extra moeten betalen voor gebruikers die op een ander adres wonen. Netflix legt nu in detail uit hoe ze dit zullen meten.

Account vanaf nu alleen delen binnen je huishouden

Gebruikers binnen je huishouden zijn volgens Netflix mensen die op hetzelfde adres wonen. Dit kan de streamingdienst namelijk zien aan de hand van het IP-adres. Een gebruiker op een ander woonadres heeft tevens een ander IP-adres en zal dus voor extra kosten zorgen voor de hoofd-abonnee. Een uitwondende zoon of dochter, ondanks dat hij of zij onderdeel is van je gezin, behoort dus niet tot jouw huishouden en wordt door Netflix gezien als extra gebruiker.

Netflix legt uit

"We gebruiken gegevens zoals IP-adressen, apparaat-ID's en accountactiviteit om te bepalen of een apparaat dat op je account is ingelogd, deel uitmaakt van je Netflix-huishouden," aldus de streamingdienst. In een gedetailleerde verklaring legt de streamingdienst uit dat ze het huishouden kunnen vaststellen door middel van de internetverbinding, zowel wifi als bekabeld.

'Internetverbinding' verwijst naar je bekabelde of draadloze internetverbinding. Als je meerdere wifinetwerken hebt, koppelen we er mogelijk maar één aan je Netflix-huishouden. Als je Netflix wilt kijken op apparaten die via verschillende ISP-accounts zijn verbonden met je wifinetwerken of die verschillende IP-adressen hebben, vragen we je mogelijk om een apparaat te bevestigen als onderdeel van je Netflix-huishouden. Zorg dat je je Netflix-huishouden instelt of bijwerkt vanaf een apparaat dat is verbonden met je meest gebruikte internetverbinding.

Netflix

Netflix kijken op vakantie?

Netflix benadrukt dat het wel mogelijk blijft om onderweg of in een vakantiehuis op eigen apparaten en 'met het eigen huishouden' te kijken, zonder dat daar een meerprijs tegenoverstaat. Hoe ze dit precies zullen toestaan, omdat je dan wel degelijk gebruik maakt van een ander IP-adres, is nog niet duidelijk. Eerder ging het verhaal dat je twee weken op een ander adres zou mogen kijken voordat Netflix je extra laat betalen. Dit is echter nog niet bevestigd.

Beeld: Via depositphotos

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws