Nieuwe bittere oorlogsfilm vanaf vandaag te zien op Netflix

Nieuwe bittere oorlogsfilm vanaf vandaag te zien op Netflix

Een deserteur raakt in een strijd verwikkeld tegen SS-troepen die op zoek zijn naar verborgen goud in Blood and Gold (2023). De gloednieuwe Duitse oorlogsfilm is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Duitse deserteur

De gloednieuwe oorlogsfilm speelt zich af in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de Duitse deserteur Heinrich (Robert Maaser), de jonge en moedige boerin Elsa (Marie Hacke) en een heleboel nazi's. Op weg naar huis van het front naar zijn dochter, komt Heinrich in de klauwen van een plunderende SS-troep.

Hun leider (Alexander Scheer) laat hem hangen in een boom. Maar hij wordt op het nippertje gered door Elsa, die hem op haar boerderij verbergt. Ondertussen is de SS op zoek naar een Joodse schat die in een nabijgelegen dorp verborgen ligt, maar stuit daarbij op verbitterd verzet van de uitgeputte dorpelingen, die de schat voor zichzelf willen houden. Al snel worden Heinrich en Elsa ongewild meegesleept in deze actievolle jacht op het goud, met als hoogtepunt een bloedige confrontatie in de dorpskerk.

Met Dark-actrice Jördis Triebel

De nieuwe Duitse Netflix-film is geregisseerd door Peter Thorwarth, die eerder Nicht Mein Tag (2014) en de populaire Netflix-horror Blood Red Sky (2021) maakte. Hoofdrollen zijn voor Blood Red Sky-acteur Alexander Scheer, Dark-actrice Jördis Triebel en Tribes of Europa-acteur Robert Maaser.

Blood and Gold (2023)
6.6
Kijk op Netflix • In de nadagen van WOII raakt een Duitse deserteur die zo snel mogelijk wil terugkeren naar huis verwikkeld in een strijd tegen SS-troepen die op zoek zijn naar verborgen goud.

Vanaf vandaag op Netflix

Blood & Gold is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op de streamingdienst kun je terecht op onze pagina Nieuw op Netflix. Of bekijk onze Top 20 beste oorlogsfilms op Netflix.

Afbeelding via Reiner Bajo / Netflix 2023
Afbeelding via Reiner Bajo / Netflix 2023
Beeld: Still 'Blood & Gold' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsBlood and Gold (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws