Quentin Tarantino geeft af op 'nietszeggende' streamingfilms: 'Wat stelt een film nog voor?'

Quentin Tarantino geeft af op 'nietszeggende' streamingfilms: 'Wat stelt een film nog voor?'

Quentin Tarantino is de volgende in een rij van bekende filmregisseurs die afgeven op de opmars van de streamingindustrie. Na Martin Scorsese, Christopher Nolan en Steven Spielberg plaatst ook de maker van Pulp Fiction (1994) en Once Upon a Time... in Hollywood (2019) hardop zijn vraagtekens bij de vele streamingfilms die jaarlijks verschijnen, en bij de gemiddelde kwaliteit ervan.

Laatste film

Het is geen geheim dat Tarantino de bioscoop en de onderscheidende kwaliteiten van een goede bioscoopfilm te allen tijde boven de gemiddelde streamingfilm verkiest. Tijdens het filmfestival van Cannes legde de regisseur uit waarom de opmars van streaming ook zijn eerdere beslissing om te stoppen met het maken van films heeft beïnvloed:

Dit is een goede tijd om ermee op te houden, want wat stelt een film nog voor? Is het alleen iets dat ze op Apple (TV+, red.) laten zien?

Quentin Tarantino
Still 'Once Upon A Time…In Hollywood
Still 'Once Upon A Time…In Hollywood

Reynolds loopt binnen

Tarantino vervolgde dat 'echte' films volgens hem eerst in het filmtheater te zien moeten zijn voor ze bij een thuispubliek terechtkomen. Streamingfilms zijn er zoveel, en inhoudelijk zijn ze soms zo oppervlakkig, dat ze eigenlijk niets te zeggen hebben. De regisseur bekritiseerde daarbij ook het feit dat een acteur als Ryan Reynolds naar verluidt 50 miljoen dollar kan krijgen voor een film die hij exclusief voor Netflix maakt. Als het aan Tarantino ligt, is de artistieke waarde bij dit soort producties vaak ver te zoeken.

Still 'The Adam Project' via Netflix/Doane Gregory
Still 'The Adam Project' via Netflix/Doane Gregory

Uitverkozen studio

Zoals we een tijdje terug meldden, hoopt Tarantino dit najaar met de opnames van zijn laatste film The Movie Critic te beginnen. Dat doet hij naar alle waarschijnlijkheid met Sony, omdat zij "de enige marktspeler zijn die nog volledig zijn toegewijd aan de bioscoopervaring".

Beeld: Foto via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities Video on demand

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws