Zweedse Netflix-toevoeging doet wenkbrauwen fronsen: 'Daarvoor betaal ik niet'

Zweedse Netflix-toevoeging doet wenkbrauwen fronsen: 'Daarvoor betaal ik niet'

Netflix heeft onlangs een Zweedse film toegevoegd waarvan de titel op zijn zachtst gezegd tot de verbeelding spreekt: The Year I Started Masturbating. Sommige abonnees hebben de film al afgekraakt voordat ze hem überhaupt hebben gezien, maar in Nederland duikt de opmerkelijke toevoeging vandaag 'gewoon' op in de top-10.

Leven opgeschud

Deze opvallende Netflix-titel balanceert tussen komedie en drama en vertelt het verhaal van Hanna, een ambitieuze carrièrevrouw wiens leven instort als ze vlak voor haar veertigste verjaardag wordt gedumpt en zo gedwongen wordt haar chaotische leven opnieuw te evalueren.

Afknapper of strakke PR-zet?

Het risico met films die een dergelijke 'in your face'-titel meekrijgen is dat veel mensen er al om lachen of op afgeven voordat ze er ook maar een seconde van hebben gezien. Die dynamiek kun je tegelijk zien als ideale PR, want de titel maakt wel nieuwsgierig. In Nederland leidt het vandaag tot een derde stek in de dagelijkse top-10.

'Hier betaal ik niet voor'

Op Twitter klaagden meerdere mensen al over het feit dat Netflix een film met zo'n titel aanbiedt, en daar hadden ze verschillende redenen voor:

Van 'kindonvriendelijk' tot 'niveauloos', The Year I Started Masturbating heeft het te verduren, en dat is voorlopig ook aan de ondermaatse IMDb-score (5,2) te zien. Toch zijn er ook liefhebbers:

Året jag slutade prestera och började onanera (2022)
5.2
Kijk op Netflix • De wereld van een ambitieuze carrièrevrouw stort in als ze vlak voor haar veertigste verjaardag wordt gedumpt en ze gedwongen wordt haar chaotische leven opnieuw te evalueren.

The Year I Started Masturbating is sinds kort te zien op Netflix. Check ook ons overzicht van titels die deze week nieuw op de streamingdienst verschijnen.

Beeld: Still 'Året jag slutade prestera och började onanera' via TMDb

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixÅret jag slutade prestera och började onanera (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws