Disney-president spreekt zich uit over 'Pirates'-toekomst en zet de deur op een kier voor Johnny Depp

Disney-president spreekt zich uit over 'Pirates'-toekomst en zet de deur op een kier voor Johnny Depp

Disney-president Sean Bailey heeft zich uitgelaten over de toekomst van Pirates of the Caribbean. Hoewel voormalig hoofdrolspeler Johnny Depp vorige zomer alle geruchten over een eventuele terugkeer de mond snoerde, wekt Bailey nu toch weer de indruk dat de deur voor Jack Sparrow op een kier staat.

In opspraak

Het moet een van de meest discutabele speculaties van de filmwereld zijn: zal Johnny Depp in de toekomst nog eens te zien zijn als Jack Sparrow? Salazar's Revenge markeert nog steeds de laatste keer dat we de eigenzinnige kapitein de wereldzeeën zagen bevaren, maar de slepende rechtzaak met zijn ex-partner Amber Heard heeft zijn reputatie geen goed gedaan, en zogezegd heeft de acteur zichzelf de laatste jaren ook niet welwillend getoond.

Foto via depositphotos
Foto via depositphotos

Eerherstel

Nu het filmfestival van Cannes het eerherstel van Depp mede mogelijk heeft gemaakt (hij speelde de hoofdrol in de openingsfilm, Jeanne du Barry (2023)), lijkt er ook weer wat ruimte te zijn ontstaan voor speculaties over toekomstige rollen. Wat we zeker weten, is dat er een nieuwe Pirates-film aan zit te komen, al kon Bailey zich daar alleen in zeer algemene bewoordingen over uitlaten:

We denken dat we een goed, spannend verhaal hebben dat de voorgaande films eert maar ook iets nieuws te vertellen heeft.

Sean Bailey
Still 'Jeanne Du Barry' via Filmdepot/Laurent Dailland
Still 'Jeanne Du Barry' via Filmdepot/Laurent Dailland

Voorrang

Het is niet waarschijnlijk dat Bailey het hier heeft over de 'vrouwelijke' spin-off, aangezien de belangrijke producent Jerry Bruckheimer vorig jaar aangaf dat een 'ander verhaal' voorrang kreeg. Naar verluidt zijn de hoofdrolspelers in dat andere verhaal een stuk jonger, maar dat sluit opzich prima aan bij wat Bailey zegt: een nieuwe Pirates-film zou kunnen aanhaken bij de films die we al kennen en tegelijkertijd nieuwe personages en verhaallijnen kunnen introduceren. De hamvraag blijft dan natuurlijk of Jack Sparrow voor dit project in aanmerking komt.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (2017)
6.5
Kijk op Disney+ • Captain Jack Sparrow's geluk lijkt op te zijn en hij krijgt grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door Captain Salazar, zijn oude aartsvijand, ontsnappen uit de Devil's Triangle, vastbesloten om elke piraat op zee te vermoorden.

Eeuwige terugkeer

Toen Bailey werd gevraagd naar een eventuele rol van Depp, gaf hij aan dat de acteur op dit moment niets heeft toegezegd. Dat maakt ons niet véél wijzer, maar het zegt wel iets dat de terugkeer van Jack Sparrow ondanks eerdere uitlatingen van Depp zelf niet naar het rijk der fabels wordt verwezen. Jerry Bruckheimer zei vorig jaar nog dat het weinig zin heeft om Jack Sparrow te 'vermoorden': hij keert altijd weer terug.

Beeld: Still 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsPirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (2017)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws