Geanimeerde Spider-Man-vervolgfilm beleeft bijna de beste bioscoopstart van 2023

Geanimeerde Spider-Man-vervolgfilm beleeft bijna de beste bioscoopstart van 2023

De hoge waarderingen voor Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) hebben de nieuwe vervolgfilm Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One (2023) een flinke bezoekersvoorsprong gegeven. Het flitsende animatieavontuur is sinds donderdag te zien en beleefde internationaal bíjna de beste bioscoopstart van 2023.

Reden voor een vervolg

Across the Spider-Verse breidt het multiversum dat we al kennen van deel 1 flink uit. Hoofdpersonen Miles en Gwen ontmoeten elkaar opnieuw en beginnen aan een nieuwe reis door verschillende dimensies, waarbij ze ook dubbelgangers van zichzelf zullen tegenkomen.

Normaal gezien zou je verwachten dat de animatiefilms met Spider-Man meer moeite moeten doen om te scoren dan de (live action-)Marvelfilms, maar de populariteit van Into The Spider-Verse heeft zogezegd veel gedaan om de geanimeerde bewerkingen net zo goed aan een massapubliek te helpen. Sterker nog, Tom Holland liet onlangs weten dat hij de film uit 2018 boven zijn eigen bijdrages verkiest.

Still 'Spider-Man: No Way Home' via TMDb
Still 'Spider-Man: No Way Home' via TMDb

Animatie in de lift

Toegegeven, ook Across the Spider-Verse scoorde het afgelopen weekend nog niet zo goed als Spider-Man: No Way Home bij de première in 2021. Toch verzekerde de vervolgfilm zich met een wereldwijd kassucces van 120.5 miljoen dollar van de op een na beste opening van 2023, na Super Mario Bros: The Movie (2023) (146,4 miljoen). Voor studio Sony Pictures is het ook direct de beste animatie-opening ooit. De opbrengst van Into the Spider-Verse is verdriedubbeld.

Nederlandse stemmen

In Nederland is de film zoals gebruikelijk in de originele en de nagesynchroniseerde versie te zien. De bekendste naam uit de Nederlandse stemmencast is waarschijnlijk die van Holly Mae Brood, die vorig jaar nog te zien was in de eerste Nederlandse Netflix-actiefilm.

Check de filmpagina van Across the Spider-Verse - Part One voor een overzicht van de bioscooptijden.

Beeld: Still 'Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One' via Filmdepot/2023 CTMG, Inc.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopSpider-Man: Into the Spider-Verse (2018)Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws