'Wednesday'-acteur Percy Hynes White reageert op beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag

'Wednesday'-acteur Percy Hynes White reageert op beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wednesday-acteur Percy Hynes White heeft zich uitgesproken over een reeks van online beschuldigingen aan zijn adres. Sinds januari circuleren er op social media verhalen dat hij meerdere jonge vrouwen zou hebben aangerand. Volgens Hynes White zijn de verhalen niet waar en is er sprake van laster.

Reddingsactie

Hynes White speelt in de Netflix-successerie de rol van Xavier Thorpe, een van de studenten op Nevermore. In een van de eerste afleveringen kan hij op het laatste moment verhinderen dat het titelpersonage (Jenna Ortega) door een gigantisch standbeeld verpletterd wordt.

Still 'Wednesday' via Netflix/Vlad Cioplea
Still 'Wednesday' via Netflix/Vlad Cioplea

Nooit ontmoet

"In januari is iemand die ik nooit heb ontmoet online met een 'desinformatie'-campagne over mij begonnen", schrijft de acteur deze week in een Instagram-verhaal. De beschuldigingen troffen ook zijn familie en vrienden, en pogingen van zijn vriendin Jane om haar vermeende slachtofferstatus te corrigeren liepen op niets uit:

De geruchten kloppen niet. Ik kan niet accepteren dat ik wordt weggezet als een onverdraagzaam persoon, of als iemand die de veiligheid van anderen niet in acht neemt (…) Deze claims zijn nergens op gebaseerd en zorgen ook voor wantrouwen richting de vermeende slachtoffers

Percy Hynes White
Still 'Wednesday' via Netflix/Vlad Cioplea
Still 'Wednesday' via Netflix/Vlad Cioplea

Minderjarig

Op 18 januari beweerde een Twittergebruiker dat Hynes White haar tijdens een (door hem georganiseerd) feestje in Toronto had aangerand, en ook een aantal andere vrouwen zou hebben lastiggevallen. Eén vriendin van de bewuste gebruiker zou slechts 13 of 14 jaar zijn geweest toen ze misbruikt werd. Een aantal internetgebruikers haakten op dit bericht in en kwamen met aanvullende beschuldigingen, maar de initiële tweet is inmiddels verwijderd. Sommige Wednesday-fans die de tweet hadden gelezen riepen online op tot het cancelen van Hynes White's rol in de serie.

Wednesday (2022‑ )
8.1
Kijk op Netflix • De 16-jarige Wednesday Addams studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen.

Voorlopig gewoon castlid

Het tweede seizoen van Wednesday werd begin dit jaar bevestigd. Er is nog geen concrete reden om aan te nemen dat de rol van Hynes White daadwerkelijk in gevaar is.

Beeld: Still 'Wednesday' via Netflix/Vlad Cioplea
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixWednesday (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws