Tom Holland neemt een jaar acteerpauze na brute serieopnames: 'Hebben me gebroken'

Tom Holland neemt een jaar acteerpauze na brute serieopnames: 'Hebben me gebroken'

Tom Holland stopt een jaar met acteren. De Spider-Man-ster heeft de heftige productie van de nieuwe Apple TV+-serie The Crowded Room (2023) achter de rug en dat is hem naar eigen zeggen even teveel geworden.

Jong maar ervaren

Holland speelt in de nieuwe serie Danny Sullivan, een getroebleerde jongeman die in 1979 in hechtenis werd genomen vanwege zijn betrokkenheid bij een schietpartij in New York. Heftige rollen buiten het MCU (Marvel Cinematic Universe) zijn Holland op zichzelf niet vreemd: de acteur speelde zich als jonge tiener 'in the picture' in The Impossible (2012) en was de voorbije jaren onder andere te zien in The Devil All the Time (2020) en Cherry (2021).

Still 'The Impossible' via TMDb
Still 'The Impossible' via TMDb

Acteur en producent

In een recent video-interview met Extra TV geeft Holland aan dat de productie van The Crowded Room zijn tol heeft geëist:

Het was een zware periode. Ik heb emoties onder ogen moeten zien en doormaken die ik nog niet eerder had ervaren. Het gaf nog eens extra druk dat ik als producent ook meer meekreeg van de dagelijkse problemen op de set.

Tom Holland
Still 'The Crowded Room' via Apple TV+
Still 'The Crowded Room' via Apple TV+

Overdaad

Holland heeft veel kunnen leren van zijn extra werkzaamheden als producent, maar in combinatie met zijn zware rol als delinquent met mentale problemen was het gewoon te veel:

Hard werken is me niet vreemd. Toch heeft deze serie me gebroken. Op een gegeven moment had ik een pauze nodig, en ben ik een week naar Mexico gegaan om op een strand te liggen. De serie is nu ook de reden dat ik er een jaar tussenuit ga.

De acteur gaf eerder in gesprek met Entertainment Weekly ook al aan dat de opnames van The Crowded Room voor een soort 'meltdown' in zijn persoonlijke leven zorgden.

The Crowded Room (2023)
7.6
Kijk op Apple TV+ • Een psychologische thriller die zich afspeelt in Manhattan in de zomer van 1979. Een man wordt opgepakt voor een schokkende misdaad – en een onwaarschijnlijke onderzoeker moet het mysterie erachter oplossen.

Vernietigende recensies

The Crowded Room is vanaf morgen (vrijdag 9 juni) te zien op Apple TV+. De eerste internationale recensies zijn niet mals; sommigen noemen de rol van Danny Sullivan een 'dieptepunt voor Tom Holland', en de Rotten Tomatoes-score staat momenteel slechts op 10%. Holland zelf geeft aan dat zijn harde werk voor zijn gevoel niet voor niets is geweest.

Beeld: Still 'The Crowded Room' via Apple TV+
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand Apple TV+The Crowded Room (2023)

Meer Apple TV+

Meer Apple TV+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws