Kijkers lyrisch over nieuwe Zweedse misdaadserie op Netflix

Kijkers lyrisch over nieuwe Zweedse misdaadserie op Netflix

Dat Zweden goeie series kan maken, wisten we. Toch zijn critici en kijkers verdeeld over de gloednieuwe Netflix-serie Barracuda Queens (2023– ). Hoewel critici niet zo enthousiast zijn over het op waarheid geïnspireerde misdaadverhaal, zijn kijkers lyrisch.

Handige Netflix-pagina's:

'Zo verdomd goed'

Op Twitter stromen de lovende reacties binnen. Kijkers vragen massaal of er ook een tweede seizoen komt en uiten hun enthousiasme: "Barracuda Queens op Netflix is zo goed dat ik alle afleveringen in één nacht heb afgekeken."

Barracuda Queens (2023‑ )
6.4
Kijk op Netflix • De Barracuda Queens, een groep ontevreden rijkeluismeisjes, raken betrokken bij woninginbraken bij hun rijke buren.

Roekeloos plan

Het is 1995. Het begin van het opwindende "girl power" tijdperk. Lollo, Klara, Frida en Mia zijn vier bevoorrechte meisjes uit Djursholm, die zichzelf de "Barracuda Queens" noemen vanwege hun tijd van feesten op het Barracuda strand. In een moment van wanhoop, wanneer ze geconfronteerd worden met een enorme feestrekening, bedenken de meiden een roekeloos plan om het huis van hun nieuwe buurvrouw Amina te beroven.

Het loopt niet helemaal zoals gepland, maar gelukkig wil Amina liever bij de bende horen dan een aanklacht indienen. Samen raken de meisjes betrokken bij een escalerende campagne van woninginbraken gericht op hun onhebbelijke rijke buren. Overdag zijn ze goed presterende studenten en dochters, maar 's nachts zijn ze meedogenloze dieven - op zoek naar sensatie, bevrijding en wraak op mannen die hen onrecht hebben aangedaan. En niemand zal ze ooit verdenken… toch?

Beeld: Still 'Barracuda Queens' via Netflix / Ulrika Malm

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsBarracuda Queens (2023– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws