Netflix deelt eerste beelden van nieuwe docu over tragisch verhaal van valse beschuldigingen

Netflix deelt eerste beelden van nieuwe docu over tragisch verhaal van valse beschuldigingen

Netflix komt deze maand met Take Care of Maya (2023), een documentaire over het tragische verhaal van de familie Kowalski. Volgens de streamingsdienst zal het verhaal van de familie - verteld in hun eigen woorden - de manier waarop je naar de gezondheidszorg voor kinderen kijkt voor altijd veranderen. De eerste beelden zijn nu te zien.

Valse beschuldigingen

Toen de negenjarige Maya Kowalski in 2016 werd opgenomen in het Johns Hopkins All Children's Hospital, had niets haar of haar familie kunnen voorbereiden op wat ze zouden gaan meemaken. Terwijl de familie zocht naar hulpmiddelen voor haar zeldzame ziekte, begonnen de medische professionals te twijfelen aan basiswaarheden die de Kowalski's met elkaar verbond. Haar moeder werd zelfs beschuldigd van het syndroom van Münchhausen by proxy, een geestelijke stoornis waarbij een verzorger van een kind ofwel valse symptomen verzint ofwel echte symptomen veroorzaakt om het te doen lijken alsof het kind gewond of ziek is. Plotseling zat Maya in hechtenis - ondanks twee ouders die wanhopig hun dochter mee naar huis wilden nemen.

Medisch ontvoerd

In een interview met People vertellen de 17-jarige Maya en haar vader over de heftige tijd die ze hebben meegemaakt. Zo herinnert ze zich nog hoe ze werd weggehouden bij haar ouders, en hoe traumatisch dit voor haar was.

Ik was medisch ontvoerd. Ik probeerde hoopvol te zijn, maar op een gegeven moment dacht ik: 'Ik kom hier nooit meer weg'.

Maya Kowalski

In Take Care of Maya doet de famillie nu hun verhaal op beeld. De documentaire is vanaf 19 juni te bekijken op Netflix

Take Care of Maya (2023)
7.8
Kijk op Netflix • Terwijl een medisch team de zeldzame ziekte van de 10-jarige Maya Kowalski probeert te begrijpen, beginnen ze haar ouders te ondervragen.
Beeld: Still 'Take Care of Maya' via People/Netflix
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Netflix Video on demand Video'sTake Care of Maya (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws